Reklama

Reklama

Bruno Davert pracuje jako manažer v papírnách, žije v dostatku a v pohodlí. Až do dne, kdy přijde o práci kvůli delokalizaci svého podniku. Rázem je nezaměstnaný a je schopen udělat cokoli, aby sehnal stejně dobrou práci. Neštítí se ani násilí... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Mám Gavrasovu tvorbu rád, ale tohle bylo trochu úlet, byť film má mnoho závažných momentů. Nápad sám mi připadl opravdu podařený, ovšem ve střední části jsem se začínal mírně nudit a čekal jsem na pointu, která se úplně nedostavila. Nicméně preventivní odstraňování potenciálních konkurentů, to mě fakt pobavilo. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do rodiny nezamestnaného v západnej Európe, ktorý trpí kvôli tomu, že sa jeho zamestnávateľ premiestnil do jednej z východoeurópskych krajín. Le Couperet je čierna komédia o tom, kam až môže obyčajného človeka dohnať to, že ho už nikde nepotrebujú. José Garcia v hlavnej úlohe je skvelý, ostatní okolo neho sú ľahko zameniteľní a dotvárajú mu iba krovie. Filmu sa dá vytknúť iba niekedy až prílišná kritika konzumu (ktorý si však hrdina rád dopraje) a trocha prepísknutá stopáž. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dlouhodobě nezaměstnaný Bruno si chce pojistit, že nastávající pohovor bude úspěšný a tak se poté, co dostane do rukou jména dalších uchazečů, rozhodne jít trošku tomu štěstíčku naproti a své konkurenty odstranit. Takže slušný námět by jsme tu měli a povedlo se i obsazení hlavního hrdiny. Bohužel se Gavrasovi nepodařilo zvolit ten správný poměr mezi komedií a thrillerem, takže výsledek je, že to není pořádně ani jedním. Vůbec si myslím, že film měl být buď tím nebo oním. netvrdím, že tu nebylo pár úsměvných scének či sekvencí, za které by se nestyděl kdejaký thrillerový tvůrce, ale dohromady mi to moc neladilo. Notabene když to byl všechno rozpláclé v přetažené stopáži. Tady bych se přimlouval za americký remake v komediální rovině. Třeba se Stevem Carellem. 50% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Bruna před dvěma lety vyhodili z práce, žádnou nemůže najít a už začíná být zoufalý. A tak si zjistí jména svých potenciálních konkurentů na vysněné místo a aby posílil svoji šanci, začne je jednoho po druhým likvidovat. Nástin příběhu vybízí k ztřeštěné černé komedii, bohužel film je příliš zakotvený v běžném životě (žádná nadsázka, žádné filmové přehánění) a s vraždama, který Brunovi ňákým záhadným způsobem vycházej aniž by ho chlupatý chytili. Film je navíc příliš dlouhý (mínus třicet minut by bylo akorát) a na můj vkus trochu moc těžkopádně odvyprávěný. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem se mi Costa-Gavras hodně přiblížil. Až ho nevidím jen jako tvrdého analytika a proklamátora politické pravdy, ale jako normálního člověka, který si potřebuje místy také oddechnout. A tady si oddechl celkem dost: Téma je samozřejmě ovšem vážné: co si má počít čtyřicátník, který je dlouhodbě nezaměstnaný. A kupodivu, ten, který to vyřeší (vezme zaměstnání, které je právě k mání), se oběsí a navíc je označen za zločince. Kdežto náš hrdina se chová naprosto nekonzistně (stačí, když se potom řádně osprchuje), aby nakonec přece jen uspěl (byť ve vlastních představách). ()

Galerie (41)

Související novinky

Režisér Old Boye vezme do ruky sekeru

Režisér Old Boye vezme do ruky sekeru

08.10.2019

Oceňovaný jihokorejský režisér Chan-wook Park (Old Boy, Komorná) si vybral svůj další projekt. Bude jím remake francouzsko-belgické komedie Sekera od režiséra Costy-Gavrase (Město šílenců). Film… (více)

Reklama

Reklama