foto

Pascal Elbé

  • nar. 13.3.1967 (53 let)
    Colmar, Haut-Rhin, Francie

Biografie

Pascal Elbé (původním jménem Pascal El-Bez) začal svoji hereckou kariéru na divadle. Se svými kamarády napsal dvě úspěšné komedie Charité bien ordonnée (1992) a Tout baigne (1995). Poslední jmenovaná byla v roce 1999 zfilmována, ještě předtím si ale odbyl svou filmovou premiéru v komedii Gérarda Jugnota FALLAIT PAS (1996). Obecně známým se stal díky roli ve filmu PÈRE ET FILS (2003), kde si zahrál jednoho ze tří synů Philippa Noireta. Na filmu se podílel jako spoluscénárista a za svůj výkon získal svou první nominaci na Césara.

Dále se objevoval v mnoha komediích, např. NOS AMIS LES FLICS (2004), TOUT POUR PLAIR (2005', LE CACTUS (2005) nebo MAUVAISE FOI (2006) v režii jeho dobrého přítele Roschdy Zema, na tomto filmu se znovu podílel jako spoluscénárista. O rok později se objevil v celovečerním debutu Carine Tardieu ve snímku LA TÊTE DE MAMAN po boku Karin Viard a Kada Merada. V roce 2007 si zopakoval spolupráci s Meradem, Noiretem a Mathilde Seigner v komedii 3 AMIS. V roce 2008 se objevil celkem v šesti filmech, za zmínku stojí ataptace knihy Marca Levyho MES AMIS, MES AMOURS, romantická komedie COMME LES AUTRES, kde si s Lambertem Wilsonem zahráli homosexuální pár, LES INSOUMIS odehrávající se v Marseille a remake Francise Vebera L'EMMERDEUR po boku Patricka Timsita a Richarda Berryho.

V dalším roce se objevil v komedii ROMAINE PAR MOINS 30 vedle Sandrine Kiberlain a zopakoval si spolupráci s režisérkou Cécile Telerman ve snímku QUELQUE CHOSE À TE DIRE. V roce 2010 režíroval svůj první film, drama TÊTE DE TURC, kde si také zahrál jednu z hlavních rolí po boku Roschdyho Zema. Hraje také jednu z hlavních rolí v TV sérii MES PIRES POTES. Jeho zatím posledním snímkem je drama LE FILS DE L'AUTRE (2012).

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2019 Just a gigolo
Rendez-vous Chez Les Malawas
2018 Brillantissime
Mystère à la Sorbonne (TV film)
Vaurien
Za šťastný život
2017 Chacun sa vie
Knock
2016 Le mec de la tombe d'à côté (TV film)
Na stejné notě
2014 24 jours
Piégé
Sex v Paříži
2013 Les Invincibles
2012 Druhý syn
La Cerise sur le gâteau
La solitude du pouvoir (TV film)
2011 Rodinné zájmy
2010 Comme les 5 doigts de la main
Tête de Turc
2009 Můj život v Neuilly
Romaine par moins 30
Za všechno může má matka
2008 Jen proto, že jsme jiní
Křížová palba
Mí přátelé, mé lásky
Osina v zadku
Poslední zločin
Prosté srdce
2007 Maminčina hlava
Oslněni sluncem
Poslední gang
Trois amis
2006 Le Rainbow Warrior (TV film)
Nesprávná víra
Porte-bonheur, Le (TV film)
2005 Chci se líbit
Kaktus
Les Mauvais joueurs
Manželka mého partnera
2004 Poldou na 24 hodin
2003 Otec a synové
2002 Závod
2001 Margaux Valence: Le secret d'Alice (TV film)
Vertiges de l'amour
2000 Vive nous!
1999 Les Parasites
Tout baigne!
1998 Bimboland
1997 XXL
1996 Chiens ne font pas des chats, Les (TV film)
Fallait pas !...

TV seriály

2020 Les Bracelets Rouges (TV seriál)
Episode 4 (S03E04)
Episode 3 (S03E03)
Episode 2 (S03E02)
další epizody (4)
2019 Les Bracelets Rouges (TV seriál)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
další epizody (5)
2018 Maman a tort (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Les Bracelets Rouges (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 4 (S01E04)
Episode 2 (S01E02)
další epizody (4)
Baron noir (TV seriál)
Sorpasso (S02E08)
Diprotodon (S02E07)
Remontada (S02E06)
další epizody (8)
2015 Une chance de trop (TV seriál)
2004 Vénus & Apollon (TV seriál)
Soin Contre Temps (S01E22)
2000 Mes pires potes (TV seriál)
1998 H (TV seriál)

Dokumentární

2011 Recherche a l'interieur du film
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2004 Nous ne sommes pas des anges (TV seriál)
1998 Comme au cinéma (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Je compte sur vous

Host

TV pořady

2016 Vivement la télé (TV pořad)
2013 Jusqu'ici tout va bien (TV pořad)
2012 Le grand 8 (TV pořad)
2010 Comment ça va bien! (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Un jour, un destin (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 20h10 pétantes (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
2000 On a tout essayé (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Vivement dimanche (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky