Reklama

Reklama

Piégé

  • Itálie Passo falso
Trailer

Obsahy(1)

Francouzská jednotka, vracející se na základnu, je přepadena Talibánci. V přestřelce jsou kromě jednoho vojáka Denise všichni zabiti a on tak musí čelit nejenom nepříteli, ale i nášlapné mině, která ho přikovala na jedno místo. Situaci komplikuje náklaďák plný heroinu a svázaná žena na jeho korbě. Podaří se Denisovi osvobodit z pasti? (frenkie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský minimalistický film s tématem války v Afganistánu. Napínavá jednohubka, kterou utáhne jeden voják v podání Pascala Elbé, který devadesát procent času filmu stojí na mině, poté co zastřelil spolubojovníka a před ním je svázaná unesená žena na korbě auta s tunou heroinu. Pro mne po těch všech amerických akčních, velkovýbuchových patetických kravinách hodně velké osvěžení tématu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je Denis - francúzsky vojak uväznený v púšti. Položil nohu na mínu. Jediná mína na stovky kilometrov. Ak sa pohne, bude vyhodený do vzduchu. Nemá vodu. A predsa ostáva vo vzpriamenej polohe deň a noc, pričom na sekundu nezloží nohu. Dokonca volá svoju manželku vo Francúzsku cez svoj mobilný telefón. Tento film sa hrá na plátok realizmu. To znamená, že sa musíte držať pravidiel. Občas som sa cítil takmer v pasci ako Denis. Dalo by sa povedať, že film je akýmsi mixom medzi HURT LOCKER a BURIED. Skvelý, zaujímavý a vzrušujúci malý snímok. Vo väčšine príbehov tohto druhu vidíte, kde sa niekto ocitne v nemožnej situácii, takmer vždy to nakoniec dokáže. V tomto príbehu je to presne naopak. Skutočný film nemusí prísť s veľkým rozpočtom. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Neotřelý válečný film, kde jindy očekávám horu akčních scén. Tak tady prr, celý film je nervák od začátku až do konce, aniž by se výrazně střílelo, dalo by se říct, že kdyby se nepohyboval kameraman, tak je to statický film jako málokterý. Chválím nápad, atmosféru, akorát si možná někdo bude na konci rvát vlasy. Já ne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Minimalistické survival filmy odehrávající se celé na ploše několika metrů jsou fajn. A námět, kde voják stojí na mině je atraktivní velice. Nemůžu ovšem říct, že bych se v tomto případě až tak dobře bavil, protože tvůrci a především týpek v hlavní roli toho zas až tak moc zajímavého nepředvedli. Plusem budiž kraťoučká stopáž, která bez titulkových (nepříjemně hudebně podkreslených) sekvencí dělá zhruba 70 minut. Za tu dobu to napnout tu a tam docela umí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou první! Frantíci s Italy nám naservírovali skvělou jednohubku, která se co do dramatičnosti může směle postavit i výpravnějším válečným filmům. Bohužel v obsahu uživatele frenkie toho bylo řečeno dle mého názoru více než dost a když už tak navíc ještě nepřesně...a tak se o nejedno překvapení ošidíte budete-li tento spoilerobsah číst. Já byl velmi spokojen. Už jsem to tu psal jinde u jiných filmů a možná se opakuji dokonce po několikáté, ale nedá mi to. Vždy budu obdivovat tak dokonalé scénáře, že si pak štáb vystačí jen s jednou lokací a několika herci. Někdy je to prostě vymyšleno tak dokonale, že vám bude stačit málo aby jste to hodili na kameru... Bude-li tento rok co se válečných filmů pokračovat tak slibně jak začal (Kampen om tungtvannet + tohle) pak budu velice spokojen. Tohle byl zase další parádní válečný film ze současného Afghánistánu. Dávám 5 balíčků heroinu. * * * * * ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama