foto

Lúcia Moniz

  • nar. 9.9.1976 (40 let)
    Lisabon, Portugalsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodačka z Lisabonu pochází z umělecké rodiny, otec Carlos Alberto Moniz je známý dirigent/zpěvák a matka Maria do Amparo neméně známá zpěvačka. Lůcia je v současnosti širokou veřejností vnímána jako úspěšná zpěvačka a herečka.

V devadesátých letech Lúcia studovala hudební akademii Santa Cecíla odkud po roce přešla do Minnesoty, kde dokončila středoškolské vzdělání na Eden Prairie High School. Zpěv byl pro ní vášní a po vzoru matky chtěla zpívat celý život. Proto nezahálela a účastnila se mnoha hudebních soutěžích, ve kterých získávala úspěchy, přesto se jí nepodařilo vrýt do paměti lidí na Pyrenejském poloostrově. Zlom nastal na přelomu tisíciletí, kdy se zúčastnila pěvecké soutěže Eurovision a rok poté vydala své první album Magnólia. Další úspech na sebe nenechal dlouho čekat a v roce 2003 ji oslovil Richard Curtis a nabídl roli v úspěšné romantické komedii LOVE ACTUALLY, kde Lúcia zazářila po boku Colina Firtha.

S bývalým partnerem (Donovan Bettencourt) má sedmiletou dceru jménem Júlia Moniz Bettencourt.

Martin "žvanimírek" Weidlich

Herecká filmografie

Filmy

2017 Red Nose Day Actually (TV film)
2014 O Sonho Certo - Uma História do Algarve
2009 Second Life
2005 Sen noci svatojánské
2003 Láska nebeská

TV seriály

2011 Lykke (TV seriál) - a.z.
Maternidade (TV seriál)
2010 Living in Your Car (TV seriál)
2008 Olhos nos Olhos (TV seriál)
2003 Tady se nedá žít (TV seriál)
2002 Saber Amar (TV seriál)
2000 Ajuste de Contas (TV seriál)
Alves dos Reis (TV seriál)
1999 Todo o Tempo do Mundo (TV seriál)
1998 Terra Mãe (TV seriál)
1997 Grande Aposta, A (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace