Reklama

Reklama

Theodor Hoidekr

Theodor Hoidekr

nar. 14.10.1980 (43 let)
Ostrava, Československo

Biografie

Theodor Hoidekr při studiích na obchodní škole tajně před svými rodiči docházel na hodiny moderního tance, baletu a lehké akrobacie. Byl členem taneční skupiny Krok Václava Krossnerra, později taneční skupiny Spin Ostrava pod vedením baletních mistrů Aleny Skupinové a Martina Tomsy.

Touha po taneční kariéře jej přivedla v roce 2001 do Prahy – tam se namísto původního muzikálového snu vydal cestou moderního tance a pantomimy. Stal se hlavním tanečníkem černého divadla WOW show, kde ho u konkurzu objevila česká choreografka (nositelka Thálie) Marika Hanušová (dříve Blahutová) a izraelský režisér a filmový herec Lior Kalfo.

V roce 2007 založil světově úspěšnou divadelní skupinu HILT black light theatre Prague. Zároveň působil jako spolutanečník v TV pořadech po boku zpěvačky Jany Fabiánové, Evy Pillarové, Heidi Janků, Kateřiny Brožové.

V roce 2010 prošel kontroverzním profesionálním i přátelským vztahem s Ivetou Bartošovou. Taneční kariéra se úzce spojovala s krátkými účinkováními ve filmech a reklamách. Při produkční práci s castingovou agenturou Talent management získal herecké zkušenosti před kamerou.

Hrál mnoho menších rolí v dokumentárních reality show, např. první tohoto formátu v ČR Křižovatky života (2013), natočil a zrežíroval česko-italskou komedii Agent 00 Mise Palermo (2020).

Hereckých zkušeností využil profesionálním projevem při mnoha TV rozhovorech v ČR i v zahraničí na téma černé divadlo. Věrný zůstal divadlu a vlastní tvorbě show souboru HILT black light theatre Prague.

Theodor "T.blackLight" Hoidekr

Účinkující

Režisér

Herec

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno