foto

Antje Hagen

  • nar. 10.8.1938 (81 let)
    Pethau, Německá říše

Biografie

Antje Hagen v Kolíně vystudovala střední obchodní školu. Hned po ní nastoupila na hereckou školu v Hamburku. V roce 1959 jí přijal divadelní režisér Gustaf Gründgens do Deutsche Schauspielhaus. Je to největší hrané divadlo v Hamburku. Režisér jí obsadil do hry Faust a do Kleists Der zerbrochne Krug.

Od roku 1960 byla hlasatelkou v televizi Südwestfunk v městě Baden - Baden. V televizi ARD od roku 1964 moderovala spolu Günterem Jendrichom motoristickou relaci Das Rasthaus. Za tohoto moderátora se i provdala v roce 1966 a o rok později se jim narodil syn. Velkým neštěstím byla pro ní smrt jejího manžela, který jí v roce 1969 zemřel na leukemii.

Hrála témeř ve 30-ti filmech a seriálech a v pěti divadelních hrách. Podobně jako její budoucí herečtí kolegové z telenovely SÍLA LÁSKY / STURM DER LIEBE , si i ona zahrála v romantickém filmu od Rosamundy Pilchner. Od roku 2005 hraje v nekonečné neměcké telenovele SÍLA LÁSKY. Hraje v ní sympatickou kuchařku Hildegard Sonnbichler. Tohle postavu hraje od začátku bez přestávky.

Antje Hagenová hovoří anglicky a francouzky. Ovládá i tři neměcké dialekty. Ráda má motorevue a hraje golf. V současnosti žije v Mnichově.

Herecká filmografie

Filmy

2011 Die Zeit dazwischen
2008 Treuepunkte (TV film)
2007 Duhový sen (TV film)
2004 Bin ich sexy?
Pírka ve větru (TV film)
2003 Místo činu: Hamburg - Nájemníci (TV film)
2002 Familie XXL (TV film)
2001 Loď snů - Mexiko (TV film)
Ostrov štěstí (TV film)
1999 Das Verbotene Zimmer (TV film)
Rosamunde Pilcherová: Kouzlo lásky (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Leben auf dem Spiel (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Verhängnisvolle Diagnose (TV film)
1998 Ärzte: Dr. Vogt - Spätschäden (TV film)
1997 Das Traumschiff - Karibik (TV film)
Guppies zum Tee (TV film)
Zvěrolékař dr. Sperling (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Beförderung (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Freundschaften (TV film)
1994 Divoký tymián (TV film)
1988 Tatort - Schuldlos schuldig? (TV film)
1986 Andrea Roll - Eine Zumutung (TV film)
1975 Keine Spürhunde für den Fiskus (TV film)
1974 Eiger (TV film)
1973 Tatort - Ein ganz gewöhnlicher Mord (TV film)
1969 Fragestunde (TV film)

TV seriály

2005 Sladká Laura (TV seriál)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Nur über meine Leiche (S08E03)
2002 Affäre Semmeling, Die (TV seriál)
2000 Utta Danella (TV seriál)
1994 Heimatgeschichten (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1990 Unter einem Dach (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1976 Freiwillige Feuerwehr (TV seriál)
1974 Telerop 2009 - Es ist noch was zu retten (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)