foto

Sepp Schauer

  • nar. 5.7.1949 (70 let)
    Mnichov, Bayern, Západní Německo

Biografie

Sepp Schauer je rodák z Bavorska. V mladí studoval kurz hotelnictví a restauratérství. Bylo o něm známé, že má odpor chodit do divadla. Svůj odpor ale překonal, a začal brát soukromé hodiny herectví u herečky a zpěvačky Christine Görnerové. V roce 1981 - 1996 účinkoval v muzikálovém divadle Iberl-Bühne u Georga Maiera. Odehrál tam celkem přes 1500 vystoupení.

Od roku 2005 a pravděpodobně až do roku 2011 přijal jednu z hlavních rolí v úspěšném, ale zato nekonečném německém seriálu STURM DER LIEBE /Sila lásky/. Zkušenosti s hotelem využil právě v téhle telenovele.

Okolo 1000 dílů tohoto seriálu hraje i dvojroli nevlastního bratra Alfonze Somblchlera. Sepp Schauer, podobně jako jeho mnozí herečtí kolegové ze Sturm der liebe, hrál v několika dílech v německé kriminálce SOKO 5113. Na krátkou dobu účinkoval i v inscenacích Da Heiratsantrag und Da Saubär auf, které byly napsané podle námětu Antona Čechova.

V těchto hrách byli i jeho hereckými kolegy Hans Schuler a Corinna Binzer. Práve s Corinou Binzerovou v roce 2002 si vytvořil tzv. přednáškový večírek. Oba dva spolu předvádějí obchod "Sepp Sturm“ a jeho paní je „Anni“.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Zimmer mit Stall - Tierisch gute Ferien (TV film)
2014 Utta Danella: Ideální manžel (TV film)
2013 Sofiino vítězství (TV film)
2012 Utta Danella: Pražské tajemství (TV film)
2009 Místo činu: Mnichov - Amnézie (TV film)
Snoubenec mé nejlepší přítelkyně (TV film)
2008 Räuber Kneißl
2006 Kdo dřív umře, je déle mrtvý
Kouzlo Vánoc (TV film)
Plötzlich Opa (TV film)
Unter Verdacht - Atemlos (TV film)
2005 Der Komödienstadel - Herzsolo (divadelní záznam)
Der Komödienstadel - Hopfazupfa (divadelní záznam)
Der Komödienstadel - Karten lügen nicht (divadelní záznam)
Der Kömedienstadel - Amerikaner mit Zuckerguss (divadelní záznam)
Der Kömedienstadel - Die Maibaumwache (divadelní záznam)
2003 Glashimmel (TV film)
Katz und Hund (TV film)
Mit Herz und Handschellen - Ein schöner Tod (TV film)
2002 Die Scheinheiligen
Hinterlassenschaften (TV film)
Svatba na venkově (TV film)
2001 Místo činu - A tam leží New York (TV film)
2000 Der Komödienstadel - Der Leberkasbaron (divadelní záznam)
Der Nebelmörder - Schatten über der Stadt (TV film)
1999 Anwalt Abel - In tödlicher Gefahr (TV film)
Wilder Kaiser - Hochzeit mit Hindernissen (TV film)
1998 Blutspur in den Osten
1997 Muttertag (TV film)
Místo činu - Netvor (TV film)

TV seriály

2005 Sladká Laura (TV seriál)
Big Ben (TV seriál)
Láska a utrpení (S12E02)
2004 Big Ben (TV seriál)
Sport zabíjí (S10E04)
2002 Unter Verdacht (TV seriál)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
2000 Utta Danella (TV seriál)
1999 Sturmzeit (TV seriál)
Wilder Kaiser (TV seriál)
1998 Siska (TV seriál)
1989 Peter Steiners Theaterstadl (TV seriál)
1988 Anwalt Abel (TV seriál)
1986 Rette mich, wer kann (TV seriál)
1984 Alles aus Liebe (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2014 Quizduell-Olymp (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace