foto

Alberto Ammann

  • nar. 20.10.1978 (39 let)
    Córdoba, Argentina
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alberto Ammann se narodil 20. října 1978 v argentinské Córdobě. Jeho otec je novinář, spisovatel a politik Luis Alberto Ammann. Když mu byl jeden měsíc, tak se celá rodina přestěhovala do Španělska, důvodem byla vojenská diktatura v Argentině.

Vyučil se hercem na škole Juana Carlose Corazza, a také navštěvoval semináře v divadle Libois Jolie, které se nachází v provincii Cordóba. Mezi jeho učiteli byly Ruben Andalor, Willy Ianni nebo Ricky Ceballos.

14. února 2010 si převzal cenu Goya, za výkon ve filmu CELA 211. Uspěl v kategorii Nejlepší nováček. Uvidíme jestli se mu podaří prorazit i do Hollywoodu. V roce 2011 si připsal na své konto roli ve španělském filmu EVA.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Debt
2014 Betibu
2013 Combustión
Labyrint mysli
Teze o zločinu
2012 Invasor
2011 Eva
2010 Lope
Sol oscuro, El
2009 Cela 211 - Vězeňské peklo

TV seriály

2016 Narcos (TV seriál)
Al Fin Cayó! (S02E10)
Neuestra Finca (S02E09)
Exit El Patrón (S02E08)
další epizody (8)
2015 Apaches (TV seriál)
Narcos (TV seriál)
Despegue (S01E10)
La Catedral (S01E09)
La Gran Mentira (S01E08)
další epizody (4)
2010 No soy como tú (TV seriál)
2008 Plan América (TV seriál)

Dokumentární

2016 Mars (TV seriál)
Crossroads (S01E06)
Darkest Days (S01E05)
Power (S01E04)
další epizody (6)
2004 Miradas 2 (TV seriál)

TV pořady

2006 Hormiguero, El (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace