Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Filmařina i herecký obsazení na slušný úrovni, ale scénáristům se nepovedlo dobrej nápad pořádně prodat. Já mám prostě problém přijímat geniální teenagery, který by přechytračili i kino plný Sheldonů Cooperů (i když pravda, v tom případě bych nemoh sledovat velice roztomilou Taissu Farmigu:)). Mimo to chtěl závěr ještě víc propracovat, zdál se mi totiž vzhledem k osudu postavy Anny odbytej a rychlejší tempo vyprávění s větší porcí napětí by Anička taky snesla. Vynechal bych aspoň většinu Johnovejch vzpomínek na manželku a snažil se "detektivně pátrací" scény částeně nahradit akcí. Třetí slabší hvězda za zajímavou atmosféru. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

U temného thrilleru je vcelku průšvih, když se každou chvíli potutelně usmívám - a tady jsem se bohužel často neudržel. Nejde jen o kolísavou kvalitu provedení (poměrně zdařilou technickou stránku kazí podivné vedení herců a nepřirozený postsynchron) - je to můj problém s ústředním tématem. Hrátky s nahlížením do minulosti jakž takž zkousnu s příměsí sci-fi, pokud ale někdo vypráví naprosto vážně o jasnovidcích a breathariánech, prostě ten škleb nezastavím. Takže sorry. Odpad tomu nedám, aby se na to někdo nepodíval ze zvědavosti - je to prostě špatný film. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Ono klišéovité "nesúď knihu podľa obalu" sa nevzťahuje iba na knihy, ale do veľkej miery ho možno uplatniť tiež v prípade filmov. Napríklad takých, akým je aj počin režiséra Jorgeho Dorada z roku 2013, ktorý na prvý pohľad pôsobí ako nanajvýš priemerná záležitosť skoro až béčkového rázu. A hoc tak z vizuálneho hľadiska ozaj na diváka pôsobiť môže, príbehovo presviedča o opaku. Príbeh Doradovho filmu totiž stavia na dramaticky výbornej práci s psychológiou a napätím v rovine doslovného pátrania v minulosti, ktoré vedie pamäťový detektív John Washington (Mark Strong). Ten má zistiť, prečo mladá Anna (Taissa Farmiga) prestala jesť, pričom, ako to už v podobných dielach býva zvykom, na povrch popritom vyplávajú oveľa temnejšie a záhadnejšie skutočnosti. Veľkým plusom Doradovej snímky je rýchly rozbeh deja, ktorý na seba postupne nabaľuje ďalšie a ďalšie veci, pričom s každou z nich zároveň dokáže stupňovať celkovú atmosféru a viac a viac si získavať diváka. Napätie, vyvolané pocitom neustále prítomnej neistoty a podozrenia, sa v tomto filme dá tak povediac krájať. Príbehové dianie núti diváka nespúšťať ani na chvíľu zrak, všímať si detaily a postupne začať spochybňovať všetko, čo sa deje. Práve takáto schopnosť vplývať na neho je najlepším dôkazom príbehovej kvality. A navyše, ak sa k tomu všetkému pridá aj rovina psychológie postáv, ktorá tomuto filmu takisto nechýba, ide o takmer dokonalé dielo. To, že psychológia ako jeden z aspektov snímky vyniká, je samozrejme nemalou zásluhou hereckého obsadenia. Filmu dominujú predovšetkým už dve spomenuté mená, pričom Taissa Farmiga si zaslúži ešte osobitné vyzdvihnutie. V role Anny predvádza vynikajúci výkon a diváka zaujme aj svojou krásou. Mindscape je nenápadnou snímkou, ktorá však o to viac príjemne prekvapuje. Režisér Jorge Dorado ňou divákovi servíruje vynikajúci psychologický thriller, postavený na zaujímavom námete detektívnej práce priamo v ľudských spomienkach. Zároveň ide o film s celkovo veľmi dobrou atmosférou a schopnosťou budovať napätie. Paráda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller, který bohužel není příliš známý, což je škoda, neboť jde v rámci žánru o vážně vydařenou podívanou, která prakticky funguje ve všech směrech. Nicméně, v první řadě musím zmínit určitě vcelku originální zápletku, paměťový detektivové, alespoň co já vím, tu ještě nebyli, film má navíc hned od úvodu i slušné tempo, napětí je zde poctivě a hlavně funkčně budováno, atmosféra, provázána s perfektním stylovým vizuálem, je více než přesvědčivá a i postupná gradace až do nečekané pointy je velice působivá. Konkrétněji ještě k té pointě, ta mě sice vážně zaujala a překvapila, nicméně, s něčím takovým jsem se nesetkal poprvé, ale opakuji, toto vyústění mě naprosto uspokojilo a bavilo. Další předností Mindscape je jinak samozřejmě i obsazení, kterému vévodí ústřední duo, charismatický a přesvědčivý Mark Strong a správně podivná Taissa Farmiga, ze které jde i přes její dívčí křehkost nefalšovaný strach a respekt a ti dva tu spolu rozehráli skutečně záživnou, nepředvídatelnou hru, kde si nemůže být nikdo ničím jistý. Já jsem si zkrátka tento téměř až komorní thriller upřímně užil, za strhující pecku se to sice tedy asi vážně nedá považovat, v rámci žánru ale není co řešit. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=dhZUsNJ-LQU No, nebyť existencie pamäťového detektíva tak by platilo staré známe „za dobrotu na väzenskú žobrotu“. Tak sme si všetko vyjasnili, sú šťastní povedzme všetci, i keď cesta k nemu viedla cez určité hektické, sexuálne(?) momenty. Škoda, že stále nie je jasno vo veci a náležite sa nezistil celý skutkový stav načrtnutý v diele. Tak zostáva pochopená koncepcia celkom príjemného vstupu Jorgeho do sveta zatiaľ minimalistického filmu. Zároveň platí, že čím menej je popísaných a napísaných postrehov, tým lepšie z toho vyjde budúci premiérový divák a nebude si po čítaní hovoriť: „Klamali ste, je to výborné; klamali ste je, to odpad.“ Jedným si však každý môže byť istý. Strong je zrejme už istým hercom, ktorý svojou charizmou dokáže sám potiahnuť celý film. (09.06.2014, 10.06.2014, BDrip) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama