Reklama

Reklama

Kapitánka Sara Bellaïcheová z toulouského protidrogového oddělení vyšetřuje akci pašeráků drog spojenou s vraždou dvou teenagerů, kterou vyšetřuje Richard Cross z pařížské kriminálky. Navzdory svým diametrálně odlišným metodám musejí Sara a Richard spolupracovat, aby našli vraha a zastavili krvavou pašeráckou jízdu. Čeká je závod s časem na silnicích Španělska a Francie. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po Rogue City/Bronxu přichází Marchal s další drsnou gangsterkou. Tentokrát se sice nedočkáme zkorumpovaných policajtů a války gangů na francouzském pobřeží a prim hrají drogy, ovšem na zábavnosti to nijak neubírá a to i přesto, že je Overdose roztříštěnější a méně drží pohromadě. Akce opět není mnoho, ale je jí o trošku víc než v předchozím Marchalově kousku a když už na ní dojde, je velmi solidní a ty dvě hodinky utečou jako voda...70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční Francie sledující tým pašeráků snažící se předat zboží a skupinu detektivů, která je vzdáleně stopuje a snaží se je dostat. Postavy jsou nečekaně sympatické a dá se k nim celkem rychle najít emoční cesta, vizuál je svěží, ostrý, dravý a místy až perfektní a stejně tak akce má koule, hudební pozadí dodává grády a realistické střelby i krve je zde dostatek. Co vidím jako největší problém je dvouhodinová stopáž, která je na film, jež se příběhově moc neposouvá, znatelně dlouhá a chvílema jsem koukal na hodinky a přál si, aby výsledek tvůrci o půlhodinu zkrátili. Jak jsem již zmiňoval, tak akce je solidní, jen kéžby jí zde nebylo tak málo, protože všehovšudy dva větší zátahy a jedna minutová přestřelka mi bohužel nestačí. Suma sumárum koukatelný průměr, který v určitých pasážích dokáže diváka přikovat do sedačky a zaujme šikovně napsanými postavami, ale v jiných momentech kontrastně odradí 120minutovou stopáží a scénami, které nedočkavější diváci odzívají.  Francouzi umí i líp. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal má svoj typický štýl, podľa ktorého ľahko spoznáte jeho filmy. Aj keď sú témy jeho filmov dosť na jedno kopyto - policajti, zloduchovia, nejaké tie drogy, prestrelky... väčšinou majú solídny príbeh, akciu na úrovni a majú dobrý spád, takže nuda nehrozí. Jediným mínusom je občas konanie niektorých postáv, ale nie je to až také hrozné, aby to vyslovene vadilo, no odradí ma to dať štvrtú hviezdičku. Ale fajn, rád si pozriem ďalšie jeho filmy. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nikdo jako Auteuil, Karyo nebo Gérard Lanvin není přítomen a bez výjimky každý z toho kvanta postav na straně zákona, gangsterů, nebo podobojí je vám egál. Autor v minulosti exceloval na poli realističnosti a nepříjemné syrovosti, ale v tom prvním začíná mít povážlivé nedostatky. Tenhle Marchal se začíná vzdalovat od starého Marchala někde směrem k producentu Bessonovi a na to není nikdo zvědavý.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Marchal snad nikdy nešlápne vedle! On totiž díky své zkušenosti u policejních jednotek ví, jak to celé pod pokličkou funguje. No a kvůli tomu jeho filmy mají nezaměnitelný rukopis a šmrnc. Tentokrát nás diváky při sledování Předávkování přesunul i do španělského prostředí. Overdose sází na velice kontrastující charaktery (hlavního padoucha perfektně ztvárnil Alberto Amann, jehož můžete znát coby Pacho Herreru z Narcos) a naturalistické vyznění (to mají Francouzi v malíku). Dojde na drsné scény, sex a kvalitní přestřelky (zejména ta v autě snese nejpřísnější měřítka). Jinak příběhově film nemá čím překvapit, nenabízí moc zvratů. Na druhou stranu, tempo je víc než slušné a na konci se všechny linky uzavřou, za což palec nahoru. Jo, detektivky ze země galského kohouta můžu. Za mě dávám poctivých 7,5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama