Reklama

Reklama

Jiří Procházka

Jiří Procházka

nar. 14.10.1992 (31 let)
Hostěradice, Československo

Biografie

„Teprve když začneme pozorovat svou mysl, začneme nacházet opravdu sami sebe, stáváme se vědomým.“

Jiří "Denisa" Procházka je český bojovník smíšených bojových umění MMA. Bývalý šampión japonské organizace Rizin Fighting Federation v polotěžké váze a současný bojovník UFC.

Jiří pochází z moravské vísky, rád se rval už odmala, až se mu to stalo povoláním. Měl štěstí, protože jeho osud mohl vést také jinými uličkami. Přiznává, že začátky boje byly spojeny s velkou mírou strachu, kterou se nějak snažil zvládnout, většinou zvýšenou agresí v ringu. Bojoval sám se sebou. Jak zrál, přicházelo uvědomění, že jeho drsný boj může vypadat i jinak. Jeho touha být nejlepší na světě, mít obdiv a peníze mu přestává stačit.

Začíná pracovat na tom, čemu říká Cesta bojovníka. Říká, že zlomovým bodem jeho života byla kniha „Kniha pěti kruhů“. Je to kniha o strategii boje, kterou napsal v roce 1645 legendární japonský šermíř Musaši Mijamoto. Další knihy, které mu měnily život, byly od Eckharta Tolleho či Dana Millmana.

V tomto svém prozření navazuje na cesty bojovníků z Asie, kde mysli, jejímu ovládnutí, byla věnována stejná pozornost jako fyzickému rozvoji. Protože má pocit, že objevil něco velkého, chce to předat lidem a k tomu, aby jej poslouchali, si myslí, že je nutné být nejlepší a tomu podřizuje všechno. To „něco“, co chce předávat, je objev, že lidské vědomí obsahuje neobyčejný potenciál a jeho ovládnutím se stává člověk neomezeně tvořivým a ne ničitelem, jak je tomu dosud.

Je idealistou, který věří v evoluci lidského druhu k typu člověka, který žije v souladu se sebou, prostředím a ostatními bytostmi.

sator

Herec

Účinkující

Reklama

Reklama