foto

Rowan Joffe

  • nar. 1972

Biografie

Rowan Marc Joffé se narodil 24.3.1973 v Londýně režiséru Rolandu Joffé a herečce Jane Lapotaire.  Jeho první dva projekty, ke kterým psal scénář ( THE LAST RESORT a GAS ATTACK) oba vyhrály cenu the Best New British Feature Award. Jako scénárista se poté podílel na filmu 28 TÝDNŮ POTÉ. Dále napsal scénář pro film AMERIČAN, režíroval a napsal film BRIGHTON ROCK. Režie filmu THE SHOOTING OF THOMAS HURNDALL mu přinesla cenu BAFTA.

Ally.cz

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 The Informer
2014 Dřív než půjdu spát
2010 Američan
Černý chlapec
2007 28 týdnů poté
2000 Poslední útočiště

TV seriály

2019 Šerifská hvězda (TV seriál)
Prairie Gothic (S02E01)
2017 Šerifská hvězda (TV seriál)
Nový plán (S01E02)
Nový šerif (S01E01)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Dřív než půjdu spát
2010 Černý chlapec
2008 Zabití Thomase Hurndalla (TV film)
2007 Secret Life (TV film)

TV seriály

2017 Šerifská hvězda (TV seriál)
Nový šerif (S01E01)