foto

Ron Moody

  • nar. 8.1.1924
    Tottenham, Anglie, Velká Británie
  • zem. 11.6.2015 (91 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ronald Moodnick, známejší ako Ron Moody, bol britský herec a spevák. Narodil sa 8.1.1924 v Tottenhame, v Anglicku. Jeho rodičia boli pôvodom židia a on sám sa prehlasoval za žida. Jeho otec bol manažérom filmového štúdia a jeho dve sesternice sa tiež uplatnili vo filmovom priemysle – jedna ako režisérka a druhá ako herečka. Vyštudoval Southgate County School. V roku 1930 si zmenil meno na Moody. 

Najskôr pracoval ako technik, neskôr sa z neho stal profesionálny herec. Jeho prvý film bol Follow a Star z roku 1959. Jeho najznámejšou filmovou postavou bol Fagin z muzikálu Oliver! (1968), natočeného podľa románu Charlesa Dickensa. 

Ron Moody sa oženil až v roku 1985 s Theresou Blackbourn, s ktorou mal šesť detí. Zomrel prirodzenou smrťou 11.6.2015, vo veku 91 rokov.

D1705

Herecká filmografie

Filmy

2005 Celebrate 'Oliver!' (TV film)
Lost Dogs
Moussaka & Chips
2003 Paradise Grove
2001 Vykradači hrobek
2000 The 3 Kings
1999 People's Passion, The (TV film)
1996 Take Pity
1995 Calvin na dvoře krále Artuše
Comic Relief (TV film)
1992 Emily's Ghost
1991 How's Business
1990 Fantom v Monte Carlu (TV film)
1989 Astérix a velký boj
1984 Where Is Parsifal?
1982 Tales of the Gold Monkey (TV film)
Špatné je dobré
1981 Dial M for Murder (TV film)
Othello
1980 Dominique
1979 Astronaut na dvoře krále Artuše
1978 Benji's Very Own Christmas Story (TV film)
1977 The Strange Case of the End of Civilization as We Know It
1975 Dogpound Shuffle
Legend of the Werewolf
1971 Flight of the Doves
1970 Dvanáct křesel
1969 David Copperfield (TV film)
1968 Oliver!
1966 The Sandwich Man
1965 San Ferry Ann
1964 Every Day's a Holiday
Murder Most Foul
1963 Ladies Who Do
Myš na měsíci
Summer Holiday
1962 A Pair of Briefs
The Winter's Tale (TV film)
1961 Five Golden Hours
1960 Make Mine Mink
1959 Follow a Star
1958 Davy

TV seriály

2003 Keen Eddie (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1997 Noah's Island (TV seriál)
1993 The Animals of Farthing Wood (TV seriál)
1989 Mike & Angelo (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Hideaway (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Namaluj mi vraždu (S01E15)
1984 Highway to Heaven (TV seriál)
Poldové (TV seriál)
1982 Tales of the Gold Monkey (TV seriál)
1981 Into the Labyrinth (TV seriál)
Strike Force (TV seriál)
1980 Nobody's Perfect (TV seriál)
1979 Hart a Hartová (TV seriál)
Neobvyklé příběhy (TV seriál)
1978 Word, The (TV seriál)
1977 Midnight Is a Place (TV seriál)
1975 Starsky a Hutch (TV seriál)
1974 Village Hall (TV seriál)
1973 Last of the Summer Wine (TV seriál)
1972 Edwardians, The (TV seriál)
1971 Shirley's World (TV seriál)
1970 Play for Today (TV seriál)
1969 ITV Saturday Night Theatre (TV seriál)
1965 Thirty-Minute Theatre (TV seriál)
1964 The Wednesday Play (TV seriál)
Thursday Theatre (TV seriál)
1961 Comedy Playhouse (TV seriál)
The Avengers (TV seriál)
1956 Armchair Theatre (TV seriál)
1955 Gunsmoke (TV seriál)
ITV Play of the Week (TV seriál)
1954 The Vise (TV seriál)

Dokumentární

1995 Heroes of Comedy (TV seriál)

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace