foto

Ilse Werner

  • nar. 11.6.1921
    Batavia, Nizozemská východní Indie
  • zem. 8.8.2005 (84 let)
    Lübeck, Německo

Biografie

Ilse Werner se narodila roku 1921 na Jávě a vyrostla v prostředí tří jazyků a kultur: malajštiny, angličtiny a holandštiny. Coby cizinka potřebovala zvláštní povolení, aby mohla v Německu natáčet filmy. K tomuto povolení ji pomohl říšský ministr propagandy Goebbels. Díky Goebbelsově vlivu získává roli ve filmu WUNSCHKONZERT. Její další film DAS LEBEN KOENNTE SO SCHOEN SEIN je však nacisty zakázán a do kin se dostane až v roce 1950 pod názvem EINE FRAU FUERS LEBEN.

Po válce byla potrestána a bylo jí zakázáno dále veřejně vystupovat. Po dvou letech jí byl trest prominut a v roce 1955 získala německé státní občanství.

Manchester "Indyi" United

Herecká filmografie

Filmy

2000 Tatort - Bittere Mandeln (TV film)
1998 Eine Frau mit Pfiff (TV film)
1996 Alles wegen Robert De Niro (TV film)
1990 Die Hallo-Sisters
1979 Noch 'ne Oper (TV film)
1971 Glückspilze (TV film)
1970 Täter auf der Spur - Frau gesucht..., Dem (TV film)
1968 Familie Musici (TV film)
1966 Von uns - für Sie! (TV film)
Wir machen Musik - Eine kleine Harmonielehre (divadelní záznam)
1955 Die Herrin vom Sölderhof
Griff nach den Sternen
1954 Ein toller Tag
Ännchen von Tharau
1953 Der Vogelhändler
1951 Königin einer Nacht
Mutter sein dagegen sehr
1950 Epilog: Das Geheimnis der Orplid
Gute Nacht, Mary - Die gestörte Hochzeitsnacht
1949 Geheimnisvolle Tiefe
1946 Sag' die Wahrheit
1945 Das seltsame Fräulein Sylvia
Toller Tag, Ein
1944 La Paloma
1943 Dobrodružství barona Prášila
1942 Hochzeit auf dem Bärenhof
Karel III. a Anna I.
1941 U-Boote westwärts!
Ve stínu slávy
Švédský slavíček
1940 Bal paré
Wunschkonzert
1939 Bel Ami
Drei Väter um Anna
Fräulein
Ihr erstes Erlebnis
1938 Das Leben kann so schön sein
Vetřelec
Čtyři nepokojná děvčátka

TV seriály

1993 Briefgeheimnis (TV seriál)
1991 Neues vom Süderhof (TV seriál)
1990 Roda Roda (TV seriál)
1989 Forstinspektor Buchholz (TV seriál)
Rivalen der Rennbahn (TV seriál)
1986 Ein heikler Fall (TV seriál)
Großstadtrevier (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)
1965 Bräute meiner Söhne, Die (TV seriál)

Dokumentární

2017 Hitlerův Hollywood - a.z.
1999 Televize ve službách hákového kříže (TV film)

Host

TV pořady

1969 Unsere kleine Show - Musik zur blauen Stunde (TV pořad)
1967 Zu fünft um sieben (TV pořad)
1952 Eine nette Bescherung (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky