Reklama

Reklama

Ahoj, strejdo doktore!

(seriál)
Německo, (1994–2000), 65 h 47 min (Minutáž: 47–96 min)

Hrají:

Ulrich Reinthaller, Ulrich Matschoss, Heike Jonca, Ralf Lindermann, Walter Schultheiß, Heike Schroetter, Joost Siedhoff, Eva Maria Bauer (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(81)

Obsahy(1)

Dětský chirurg Markus Kampmann (Ulrich Reinthaller) se vrací z USA do své domoviny v Německu do Heidelbergu poté, co mu dětský pacient zemřel během operace. I když je Markus zpočátku odhodlán, že už nikdy nebude pracovat jako chirurg, profesor Hermann Lüders (Ulrich Matschoss), nejlepší přítel jeho otce Alberta, mu nabídne práci na jeho dětské klinice, kterou se nakonec rozhodne přijmout. Ve své práci hlavního lékaře se nyní musí Markus zabývat nejtěžšími lékařskými případy, které však obvykle jako správný lékař vyřeší. Rychle uspěje v získávání důvěry svých pacientů, což je přínosem pro jeho práci. Seriál ukazuje, že dětská oddělení nemusí být jen strašidelným místem pro děti a že prostředí, v jakém se léčí, a chování personálu vůči dětem je důležité pro jejich uzdravování. (Drahocam)

(více)

Recenze (20)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Za ty začátky Astrid M. Fünderich, která se objevovala nepravidelně od 2. do 5. série jako sestra Ina. Jen je škoda, že se minula s Hansem Werner Meyerem v Alex lernt lachen, bylo by je zajímavé vidět pohromadě ještě před Die Cleveren. Jinak je seriál celkově horší Für alle Fälle Stefanie. ()

lukaskon1 odpad!

všechny recenze uživatele

Podle názvu bych tipoval, že je to o pedofilovi ale kdepak, je to snad ještě horší. Německý doktorský seriál jakých jsou desítky a není mezi nimi žádný větší rozdíl. Vždy jde o sračku, kterou nikdo normální nemůže sledovat. Mám pocit, že Německá seriálová tvorba je na tom hůře než ta naše a to už je co říci. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Ahoj, strejdo doktore, jak se máš, ty idiote? Ale, co ti budu povídat, zas to stálo za velký scheiße. Tak proč o tom nenatočíš seriál, lidi by to mohlo zajímat. Dobrej nápad, ale jak to nazveme? Nějak debilně, aby to všechny přilákalo. Tak jo, jdeme na to! Ahóóój, strejdo doktore. ()

Zajímavosti (4)

  • Seriál se v České republice nedočkal velké sledovanosti. Zatímco v Německu byl seriál pokládán za velmi úspěšný. (Drahocam)
  • Seriál se dočkal i knižního vydání. Kniha měla název „Ahoj, strejdo doktore! -  Velké srdce pro malé lidičky“ a napsaly ji spisovatelky Eva Kitter a Lubuše Lacinová. (Drahocam)
  • Na počátku 6. série se koncept seriálu výrazně změnil. Místo natáčení se přesunulo do  Düsseldorfu na Geldorf-Kliniku., Téměř celé herecké obsazení bylo vyměněno. Zůstala pouze Heike Jonca v roli sestry Hilde. Bohužel tato šestá série nenavázala na úspěšnost těch předešlých a po 6. sérii byl seriál přerušen, tedy spíše ukončen. Opět se ukázalo,, že co bylo dříve úspěšné, nemusí být úspěšné i po natočení pokračování. (Drahocam)

Reklama

Reklama