foto

Tomáš Klein

  • nar. 1987

Biografie

Tomáš Klein (1987) pochází z česko-polských Sudet. Po matematickém gymnáziu byl přijat na Vyšší odbornou školu filmovou ve Zlíně, kde absolvoval v roce 2010. V současné době je studentem režie na FAMU. Rousek je jeho druhý studentský film.

8. Fresh Film Fest

Režijní filmografie

Filmy

2016 Vlk z Královských Vinohrad
2015 Posedlost (studentský film)
2014 Retriever (studentský film)
2010 Rousek (studentský film)

Dokumentární

2020 Sigma stoletá
2015 Zlatá šedesátá (TV seriál)
Pavel Juráček (S02E06)

TV pořady

2020 Kinofil (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 The Tap Tap - Noha na kolejích (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2018 Vévodkyně a kuchařka (divadelní záznam)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Pytlák (studentský film)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2020 Bílá na bílé
2019 FREM

Host

TV pořady

2021 Ceny české filmové kritiky 2020 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky