foto

Isabella Ferrari

  • nar. 31.3.1964 (54 let)
    Ponte dell'Olio, Piacenza, Emilia-Romagna, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Italská divadelní a televizní herečka Isabella Ferrari známá též jako Isabella Fogliazza se narodila 31. března 1964 v Ponte dell'Olio.

V 16 letech byla zvolena Miss teenager v italské soutěži. Herecky debutovala když jí bylo 17, objevila se v komedie SAPORE DI MARE v roce 1982, dále si zahrála v pokračování SAPORE DI MARE 2 – UN ANNO DOPO. Od té doby pravidelně vystupuje ve filmech, televizi a v divadle. V Itálii je nejvíce známá jako policejní komisařka Giovanna Scalise, která se objevila v prvních dvou sezónách policejního seriálu DISTRETTO DI POLIZIA.V roce 2013 si zahrála v úspěšném filmu VELKÁ NÁDHERA.

Na filmovém festivalu v Benátkách v roce 1995, vyhrála Ferrari cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli, cena jí byla udělena za film ROMANZO DI UN GIOVANE POVERO.

Issabella žije v Římě, je trojnásobnou matkou, má dvě dcery a syna. Je podruhé vdaná za režiséra Renata De Maria.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Cosa fai a Capodanno?
Euforie
In viaggio con Adele
2017 Napoli velata
2015 Uno per tutti
2014 La Vita oscena
2013 Il venditore di medicine
Velká nádhera
2012 Do Říma s láskou
E la chiamano estate
2011 Storia di Laura (TV film)
2010 Sněhová bouře (TV film)
2009 Due partite
2008 Bezvadný den
Il seme della discordia
Klidný chaos
2007 Liberi di giocare (TV film)
Saturno contro
2006 Mafie
2005 Amatemi
Výročí
2003 Doppio agguato (TV film)
2000 La Lingua del santo
La vita cambia (TV film)
1998 Mare largo
Nicholasův dárek (TV film)
Sladké nicnedělání
Vite in sospeso
1997 K
Nostalgia di protezione
1996 Danza della fata confetto
Escoriandoli
Hotel paura
1995 Cronaca di un amore violato
Romanzo di un giovane povero
1993 80mq
Un homme ŕ la mer (TV film)
1992 Allullo drom
Gangsters
Nessuno mi crede
1991 Oostende
1989 Willy signori e vengo da lontano
1988 Appuntamento a Liverpool
1986 Ragazzo del pony express, Il
1985 Drákulův sluha
1984 Chewingum
Dobrý král Dagobert
Zítra se žením
1983 Ras del quartiere, Il
Sapore di mare
Sapore di mare 2 - un anno dopo

TV seriály

2018 Baby (TV seriál)
#Love (E06)
L'ultimo scatto (E05)
Emma (E04)
další epizody (6)
2006 Vizio dell'amore, Il (TV seriál)
2004 Cuore contro cuore (TV seriál)
2000 Distretto di polizia (TV seriál)
Sospetti (TV seriál)
1998 Provincia segreta (TV seriál)
1988 Haute tension (TV seriál)
1986 Professione vacanze (TV seriál)

Dokumentární

2017 Diva!
2007 Le Premier cri

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace