foto

Paolo Genovese

  • nar. 20.8.1966 (53 let)
    Řím, Itálie

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Naprostí cizinci (2016)

    - Režisér Paolo Genovese uvedl v roce 2020 pro Reflex, že byl osloven americkou produkcí, aby udělal pro tento svůj film hollywoodský remake v jeho režii. [Zdroj: Reflex.cz] (vyfuk)

  • Naprostí cizinci (2016)

    - Inspirace pro napsání tohoto filmu vzešla ze skutečné události, kdy se kamarád režiséra Paola Genovese vyboural na motorce a jeho přítelkyně se musela postarat o jeho věci, nahlédla do jeho mobilu a zjistila, že svého dlouholetého přítele vůbec nezná. I když se pár rozešel, nakonec si údajně stejně k sobě našel cestu. [Zdroj: Reflex.cz] (vyfuk)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 (Nie)znajomi - původní scénář
Téměř dokonalá tajemství - původní scénář
2018 Le Jeu - původní scénář
Wanbyeokhan tain - původní scénář
2017 Místo splněných přání
Perfectos desconocidos - původní scénář
2016 Jak se pomstít bejvalce
Naprostí cizinci
2015 Sei mai stata sulla Luna?
2014 Tutta colpa di Freud
2013 Un fantastico via vai

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2014 Giulio Cesare: Compagni di Scuola

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)