foto

Joshua Bowman

  • nar. 4.3.1988 (29 let)
    Berkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa 4. marca 1988 v Berkshire, v Anglicku vo Veľkej Británii. Predtým než sa stal hercom bol Joshua profesionálnym hráčom rugby, čo je vidieť na jeho vyformovanej postave. Neskôr však prišlo zranenie a musel odísť. Na škole miloval múzické umenie, ale ako sám povedal nič o ňom nevedel. Preto využil pomoc kamarátky, ktorá je agentka vo filmovej brandži a tá sa ho ujala. Síce je Brit, ale má dar meniť akcent tak, že by ste nespoznali, že nie je Američan. Vďaka tejto schopnosti ho americké publikum prijalo za svojho. Povedal, že na svojom prízvuku naozaj tvrdo pracoval. Tvrdí, že sa to naučil od svojej babičky, ktorá je z Írska a vďaka nej sa považuje skôr za Íra.

Jeho debut nastal v roku 2007 v seriáli Gennie in the House. Neskôr strávil dva roky hraním v seriáli Holby City. Objavil sa vo filmoch ako 13 Hours, Prowl, Exteriors a Love's Kitchen. Najviac sa však dostal do povedomia vďaka seriálu Revenge, v ktorom hrá od roku 2011 postavu Daniela Graysona a dvom filmom z roku 2012 – The Last Keepers a So Undercover, kde hral po boku Miley Cyrus a stvárnil tu objekt jej záujmu.

I keď je ako herec pomerne úspešný najviac pozornosti sa mu dostalo vďaka jeho milostným pletkám so speváčkou Amy Winehouse a počas nakrúcania filmu So Undercover sa krátko zaplietol aj s jeho hereckou kolegyňou Miley Cyrus. Hrá na bubny a povedal, že ak by nebol hercom bol by DJ.

Cherry_Bomb

Herecká filmografie

Filmy

2016 Level Up
2013 Last Keepers, The
2012 Kočka
2011 Exteriors
Love's Kitchen
2010 Betwixt (TV film)
Prowl
13Hrs

TV seriály

2017 Time After Time (TV seriál)
Picture Fades (E05)
Out of Time (E03)
I Will Catch You (E02)
2011 Pomsta (TV seriál)
2009 Make It or Break It (TV seriál)
2006 Genie in the House (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)

TV pořady

2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace