foto

Gudrun Landgrebe

  • nar. 20.6.1950 (68 let)
    Göttingen, Niedersachsen, Západní Německo

Biografie

Německá herečka, narodila se v roce 1950 v Göttingenu. Po vystudování divadelní školy v Kolíně nad Rýnem se až do roku 1981 věnovala plně divadlu. Začínala v Městském divadle Bielefeld, v letech 1977 – 1981 působila v divadle v Dortmundu.

První větší roli získala v roce 1981 v komedii DABBEL TRABBEL. Známou se stala díky roli ve filmu FLAMBOVANÁ ŽENA. Od té doby se objevila v mnoha německých televizních seriálech i filmech. Většina z nich však byla vysílána pouze v Německu. K českým divákům se dostala např. dvoudílná televizní série LÁSKA MŮŽE VŠECHNO, kde si Gudrun zahrála hlavní roli poradkyně Anny Lenz. Objevila se také v epizodní roli seriálů SPECIALISTÉ NA VRAŽDY nebo MÍSTO ČINU.

Výčet jejích rolí je ale úctyhodný spíše co do počtu, než svou kvalitou. Výjimkou je např. role Kataliny von Kubinyi ve snímku PLUKOVNÍK REDL z roku 1985. Od roku 1992 se opět věnuje divadlu.

Markéta "Spuggy" Šmídová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mordkommission Istanbul – Der verlorene Sohn (TV film)
2016 Böse Wetter - Das Geheimnis der Vergangenheit
Endstation Glück (TV film)
2015 Der Mann ohne Schatten (TV film)
Katie Fforde: Na vlně štěstí (TV film)
Tiefe Wunden (TV film)
2011 Neviditelná
Záhada Severního moře (TV film)
Zázračné děti
2010 Kommissar LaBréa - Mord in der Rue St. Lazare (TV film)
Kommissar LaBréa - Todesträume am Montparnasse (TV film)
Lilly Schönauer: Překážky lásky (TV film)
Místo činu: Mnichov - Nesmrtelně krásná (TV film)
Unter anderen Umständen - Tod im Kloster (TV film)
Vater aus heiterem Himmel (TV film)
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Kommissar LaBréa - Tod an der Bastille (TV film)
Von ganzem Herzen (TV film)
Zmatek v srdci (TV film)
2008 Rebecca Ryman: Wer Liebe verspricht (TV film)
Smrt v lepší společnosti: Vrah s tváří beránka (TV film)
Warten auf Angelina
2007 Die ProSieben Märchenstunde: Hänsel & Gretel - Ein Fall für die Supergranny (TV film)
2006 Heimat-Fragmente: Die Frauen
Kráska a pirát (TV film)
2005 Herzlichen Glückwunsch (TV film)
Matky mého muže (TV film)
Rok do svatby (TV film)
2004 Der Bestseller - Wiener Blut (TV film)
2003 Alles Samba (TV film)
Tatort - Die Liebe und ihr Preis (TV film)
Zamilovaní zloději (TV film)
2002 Charlotte Link - Das Haus der Schwestern (TV film)
Herz oder Knete (TV film)
Láska může všechno (TV film)
Šance na zhubnutí (TV film)
2001 Der Vamp im Schlafrock (TV film)
Eine kleine Geschichte
Pravidla úspěchu
Stiller Sturm (TV film)
2000 Mumie smrti (TV film)
Místo činu: Frankfurt - Podle vlastních zákonů (TV film)
Případy profesora Capellariho: Mrtví nemlčí (TV film)
1999 Charlotte Link - Die Sünde der Engel (TV film)
Das Mädchen aus der Torte (TV film)
Virus 2000 (TV film)
Wer liebt, dem wachsen Flügel...
1998 Cukr pro bestii (TV film)
Fever
Milostné scény z planety Země
O jeden hřích navíc (TV film)
Opernball (TV film)
1997 Das Hochzeitsgeschenk (TV film)
Konec manželství (TV film)
Rossini - Oder die mörderische Frage, wer mit wem schlief
Stunden vor dem Morgengrauen, Die (TV film)
1996 Männer vom K3 - Tomskys letzte Reise, Die (TV film)
Tresko (TV film)
Tresko - Amigo Affäre (TV film)
Tresko - Im Visier der Drogenmafia (TV film)
1995 Herberge für einen Frühling (TV film)
Miluji muže své dcery (TV film)
1994 Nebezpečné hry (TV film)
Unvergeßliches Wochenende... in Sevilla, Ein (TV film)
1993 Ein Mann für jede Tonart
Goldstaub (TV film)
1992 Mit tödlicher Sicherheit (TV film)
Sněhurka (TV film)
Zázračná léta (TV film)
1991 Milena
Stín
1990 Dům na mělčinách (TV film)
Velká hra
1989 Affäre Nachtfrost (TV film)
Im Süden meiner Seele
1988 Affaire Nachtfrost (TV film)
Tatort - Salü Palu (TV film)
Život jedné kočky
1987 Carla. Quattre storie di donne (TV film)
1985 Berlin Affair, The
Palace
Plukovník Redl
1984 Annas Mutter
Die andere Seite des Mondes (TV film)
Tausend Augen
Yerma
1983 Flambovaná žena
1982 Dabbel Trabbel
1977 Aufforderung zum Tanz (TV film)

TV seriály

2019 In bester Verfassung (TV seriál)
2015 Weinberg (TV seriál)
2014 Kobra 11 (TV seriál)
Temná strana (S19E01)
Mrtví se nevracejí (S18E14)
2006 Lilly Schönauer (TV seriál)
2000 Donna Leonová (TV seriál)
Vendeta (E01)
1998 Die Verbrechen des Professor Capellari (TV seriál)
Specialisté na vraždy (TV seriál)
1995 Das Schwein - Eine deutsche Karriere (TV seriál)
1993 Ein unvergeßliches Wochenende (TV seriál)
Soukromé zločiny (TV seriál)
1992 Schloß Hohenstein - Irrwege zum Glück (TV seriál)
1991 Kaltenbachovy papíry (TV seriál)
1990 V comme vengeance (TV seriál)
1989 Der Bastard (TV seriál)
1988 Die Männer vom K3 (TV seriál)
1984 Heimat - Eine deutsche Chronik (TV seriál)
1982 Beim Bund (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)

Host

TV pořady

2004 Zibb (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace