foto

Sam Karmann

  • nar. 1953
    Port Said, Egypt

Biografie

Sam Karmann (1953, Port Said, Egypt) se od počátku 80. let objevoval jako herec především v televizních seriálech (např. úspěšný krimiseriál Navarro, 1985–95), kde hrál inspektora Barrada). Menší role ztvárnil např. v dramatu Práskač (La balance, r. Bob Swaim, 1982), v krimi Train d'enfer (Pekelný vlak, r. Roger Hanin, 1984) či v komedi La cité de la peur (Město strachu, r. Alain Berbérian, 1994). V tragikomedii Každý to rád jinak (Le goût des autres, r. Agnès Jaouiová, 2000), nominované na Oscara, si zahrál postavu režiséra. V roce 1992 debutoval krátkým hraným snímkem podle vlastního scénáře Omnibus, za nějž získal Oscara, Zlatou palmu na MFF v Cannes a cenu BAFTA. Dále režíroval komedii Kennedy et moi (Kennedy a já, 1999 – nominace na Evropskou filmovou cenu pro objev roku), tragikomický příběh Ze dne na den (À la petit semaine, 2003) a krátké filmy Issues de secours (2006) a Chant prénatal (2006).

[43. MFFKV 2008]

Herecká filmografie

Filmy

2019 Selfie
2018 Abdel et la Comtesse
Amours à mort (TV film)
2017 Dokud nás svatba nerozdělí
Grand froid
Ôtez-moi d'un doute
2016 Rupture pour tous
2015 L'emprise (TV film)
2014 Gazely
2013 Des lendemains qui chantent
2012 Jeux dangereux (TV film)
2011 Titeuf
2008 Les Dents de la nuit
Marie-Octobre (TV film)
2007 Opération Turquoise (TV film)
Skoro celá pravda
2006 C'est arrivé dans l'escalier (TV film)
Caprice des cigognes, Le (TV film)
Le Rainbow Warrior (TV film)
Suzanne
2004 Procès de famille (TV film)
2003 A la petite semaine
2002 Pan Batignole
2000 Někdo to rád jinak
1999 Kennedy et moi
Le Ciel, les oiseaux et... ta mère!
1998 Radostná událost (TV film)
Ça reste entre nous
1997 Méthode, La
Parisien tête de chien (TV film)
Vérité est un vilain défaut, La (TV film)
1996 Rêve d'Esther, Le (TV film)
Un bel après-midi d'été
1995 J'aime beaucoup ce que vous faites
Une femme dans mon coeur (TV film)
1994 La Cité de la peur
1993 Cuisine et dépendances
1991 Modré sešity (TV film)
1989 Hiver 54, l'abbé Pierre
1987 La rumba
1986 Pod třešňovou lunou
Suivez mon regard
1985 Pekelný vlak
1984 Les Voleurs de la nuit
Silvestr u Boba
1983 Le Grand carnaval
Ça va pas être triste
1982 Grand pardon, Le
Práskač
1981 Henri IV (TV film)
1980 Fourbe de Séville, Le (TV film)

TV seriály

2020 Laetitia (TV seriál)
2018 Crimes Parfaits (TV seriál)
Bain de minuit (S02E02)
2016 Irresponsable (TV seriál)
Chérif (TV seriál)
A la folie (S03E04)
2013 Pátrací oddělení (TV seriál)
Far Ouest (S07E12)
2010 1788... et demi (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1992 Secret de famille (TV seriál)
Warburg: A Man of Influence (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)
1986 Hříchy (TV seriál)
1983 Deux amies d'enfance (TV seriál)
1980 L'Aéropostale, courrier du ciel (TV seriál)

Dokumentární

2005 Philippe Nahon, de l'acteur fétiche à l'icône (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Skoro celá pravda
1992 Omnibus

Host

TV pořady

2016 Même le dimanche (TV pořad)
2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1993 The 65th Annual Academy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky