foto

Sam Karmann

  • nar. 1953
    Port Said, Egypt
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam Karmann (1953, Port Said, Egypt) se od počátku 80. let objevoval jako herec především v televizních seriálech (např. úspěšný krimiseriál Navarro, 1985–95), kde hrál inspektora Barrada). Menší role ztvárnil např. v dramatu Práskač (La balance, r. Bob Swaim, 1982), v krimi Train d'enfer (Pekelný vlak, r. Roger Hanin, 1984) či v komedi La cité de la peur (Město strachu, r. Alain Berbérian, 1994). V tragikomedii Každý to rád jinak (Le goût des autres, r. Agnès Jaouiová, 2000), nominované na Oscara, si zahrál postavu režiséra. V roce 1992 debutoval krátkým hraným snímkem podle vlastního scénáře Omnibus, za nějž získal Oscara, Zlatou palmu na MFF v Cannes a cenu BAFTA. Dále režíroval komedii Kennedy et moi (Kennedy a já, 1999 – nominace na Evropskou filmovou cenu pro objev roku), tragikomický příběh Ze dne na den (À la petit semaine, 2003) a krátké filmy Issues de secours (2006) a Chant prénatal (2006).

[43. MFFKV 2008]

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dokud nás svatba nerozdělí
Grand froid
Ôtez-moi d'un doute
2016 Rupture pour tous
2015 L'emprise (TV film)
2014 Gazely
2013 Des Lendemains qui chantent
2012 Jeux dangereux (TV film)
2011 Titeuf
2008 Les Dents de la nuit
Marie-Octobre (TV film)
2007 Opération Turquoise (TV film)
Skoro celá pravda
2006 Caprice des cigognes, Le (TV film)
C'est arrivé dans l'escalier (TV film)
Le Rainbow Warrior (TV film)
Suzanne
2004 Procès de famille (TV film)
2003 La petite semaine, À
2002 Pan Batignole
2000 Někdo to rád jinak
1999 Ciel, les oiseaux et... ta mère!, Le
Kennedy et moi
1998 Ça reste entre nous
Radostná událost (TV film)
1997 Méthode, La
Parisien tête de chien (TV film)
Vérité est un vilain défaut, La (TV film)
1996 Rêve d'Esther, Le (TV film)
Un bel après-midi d'été
1995 J'aime beaucoup ce que vous faites
Une femme dans mon coeur (TV film)
1994 Cité de la peur: une comédie familiale, La
1993 Cuisine et dépendances
1991 Modré sešity (TV film)
1989 Hiver 54, l'abbé Pierre
1987 La rumba
1986 Suivez mon regard
Under the Cherry Moon
1985 Pekelný vlak
1984 Les Voleurs de la nuit
Silvestr u Boba
1983 Ça va pas être triste
Le Grand carnaval
1982 Grand pardon, Le
Práskač
1981 Henri IV (TV film)
1980 Fourbe de Séville, Le (TV film)

TV seriály

2010 1788... et demi (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1992 Secret de famille (TV seriál)
Warburg: A Man of Influence (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)
1986 Sins (TV seriál)
1983 Deux amies d'enfance (TV seriál)
1980 L'aéropostale, courrier du ciel (TV seriál)

Dokumentární

2005 Philippe Nahon, de l'acteur fétiche à l'icône (TV film)

TV pořady

2016 Même le dimanche (TV pořad)
2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1993 The 65th Annual Academy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Skoro celá pravda
2003 La petite semaine, À
1999 Kennedy et moi
1992 Omnibus

TV seriály

2008 Bougon, Les (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Skoro celá pravda
1992 Omnibus

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace