Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (150)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Variace Truffautovy Americké noci, akorát filmové zákulisí nahrazuje svébytnost svatebního zákulisí během jedné oslavy, na kterou si zasednou Murphyho zákony. Sympaticky (minimálně pro mužskou část publika) je to čistě z pohledu svatební agentury, a nikoli svatebčanů, čili navzdory tématu to romantiku nevidělo ani z rychlíku. Jakkoli o komedii jde, místy dokonce velmi vtipnou, tak by byla chyba očekávat zběsilou řachandu. Tady se hraje na konstantně decentně spokojeně zdvižené koutky úst spíše než tlemení se na plnou hubu. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která poodhalí zákulisí svatby, tedy věc, kterou asi jen tak někdo nespatří. O to víc je zajímavé film sledovat velice bedlivě. Všeobjímající chaos a zmatek nahrávají zajímavým situacím, díky kterým film dostává spád. Stopáž by mohla být i kratší a některé hlubší scény vystřižené, na druhou stranu si i bránice musí odpočinout. Francouzi umí tyhle živé komedie. Tomu nahrávají i jasné a čisté barvy, vše navíc dokreslené příjemným hudebním podtextem. U závěrečných titulků si bude nejeden divák poklepávat nohou do rytmu. Ideální film pro toho, kdož chce odcházet domů s lepší náladou. 9 z 10 ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Dokud nás svatba nerozdělí sice patří ke skupině povedených francouzských komedií, už ale určitě nepatří mezi ty nejsilnější. Přesto nás s pomocí jednoduchého příběhu o svatebním manažerovi, kterému se během jedné ze svateb zhroutí celý svět, lehce pohladí po duši. Bohužel ne natolik, aby člověk z kina odcházel s výrazně lepší náladou, než když do něj mířil, ale jako lehká oddechovka to myslím stačí. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Stejně jako někteří ostatní komentujici oceňuji originální nápad ztvárnit v komedii  přípravu svatby nikoliv z pohledu svatebčanů, ale z pohledu organizující  agentury. Toto podání svatby se od řady romantických komedií se určitě liší. Populární dvojka autorů se ale  určitě měla držet hesla velmistra Francise Vebera, že komedie nemá být déle než 90 minut. Komedie zmatku a skluzu mi i tak přišla namísto skutečně vtipných průsvihu místy zaplněna větším počtem nezáživného zmatkovaní a při dvouhodinové délce to už bylo ke konci teprve trochu úmorné a místy byl můj smích stejně častý jako vlasy na hlavě neokoukaného hlavního představitele. Ale několik těch vedlejších figurek se v tomhle přeplněném kolotoči přece jen blýsklo. Pobavil mě starosvětský fotograf se svým zajímavým kudrnatým učencem, sebestředný zpěvák....a ze všeho nejvíce určitě trapák manžel snob  jehož naplánovaný neplánový projev a letecké číslo  si budu v souvislosti s Dokud nás svatba nerozdělí rozhodně nejvíce pamatovat a taky mě asi nejvíce pobavilo. Ale ostatně, těšil jsem se na každý jeho výstup. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Současná francouzská tvorba je k mému údivu mimořádně vydařená a má dosud zakořeněná alergie na žabožrotskou kinematografii začíná pozvolna mizet v oparu minulosti. Velký podíl na tom mají právě komedie typu Dokud nás svatba nerozdělí, na které se člověk vypraví spíše z nouze, neočekává od nich nic a nakonec dostane úplně vše. Už dlouho jsem se u filmu tak nenasmál. ()

Galerie (47)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama