foto

Paul Simon

  • nar. 13.10.1941 (78 let)
    Newark, New Jersey, USA

Biografie

Narodil se 13 října 1941 Newarku v New Jersey. Je to známý skladatel, hudebník, písničkář, básník a zpěvák. Je ho tvorba je silně autobiografická. Nejznámější je zejména ze slavné dvojice Simon & Garfunkel. Ovšem na kontě má deset sólových desek a dokonce i pár filmů. Objevil se například jako Tony Lacey v Allenově věhlasném snímku ANNIE HALL nebo ve filmu ONE TRICK PONY, kterému sám napsal scénář. Jeho hudba je známá po celém světě, angažuje se politicky a podporuje charitu. Nedávno vydal svou nejnovější desku, a hned se prý chystá na další.

Má syna Harpera z prvního manželství, který je hudební producent a občas ho doprovází na jeho koncertech. Jeden čas žil s herečkou Carrie Fisher. Nyní je šťastně ženatý se zpěvačkou Edie Brickell se kterou má tři děti.

josie "josieaddms" addams

Herecká filmografie

Filmy

2014 Henry & Me
2012 Willkommen Baku (TV film) - a.z.
2008 Velký Buck Howard
1990 Mother Goose Rock 'n' Rhyme (TV film)
1980 One Trick Pony
1978 The Rutles (TV film)
1977 Annie Hallová

TV seriály

2017 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Der kleine Zeuge (S17E05)
2016 Horace and Pete (TV seriál)
Episode 10 (E10)
2015 Vítejte ve Švédsku (TV seriál)
Americký klub (S02E05)
Portlandia (TV seriál)
You Can Call Me Al (S05E09)
1999 Milénium (TV seriál)
Via Dolorosa (S03E21)

Dokumentární

2020 Jimmy Carter: Rock & Roll President
2018 Yo no me llamo Rubén Blades
2017 Bill Frisell: A Portrait
Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives
Mr. Pori Jazz - a.z.
2016 Joan Baez: Live in New York - 75 Birthday Celebration (koncert)
2013 Legendy rocku (TV seriál) - a.z.
2012 Alexandra - Stimme der Sehnsucht: Der rätselhafte Tod eines Stars - a.z.
Pod africkou oblohou
2011 Mama Africa - a.z.
The Harmony Game
2009 25 let Rokenrolové síně slávy (koncert)
Václav Havel, Praha - Hrad (TV seriál) - a.z.
Epizoda 1 (E01) - a.z.
2007 Talking Guitars
2004 Andy Williams: My Favorite Duets (TV film) - a.z.
Simon and Garfunkel: Old Friends - Live on Stage (koncert)
2000 Paul Simon v Paříži (koncert)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1997 Classic Albums (TV seriál)
1991 Proč Havel?
1988 Ladysmith Black Mambazo: Journey of Dreams
1985 We Are the World (koncert)
1984 Homage to Steve
1982 Simon and Garfunkel: Concert in Central Park (koncert)

Hudební videoklipy

1988 George Harrison: When We Was Fab (hudební videoklip)
1985 USA for Africa: We Are the World (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

2002 Thornberryovi na cestách
1980 One Trick Pony
1975 Šampón

TV seriály

2016 Horace and Pete (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2008 The Life and Times of Allen Ginsberg Deluxe Set
1985 Statue of Liberty, The

Hudební videoklipy

2020 Eminem: Darkness (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

1980 One Trick Pony

Dokumentární

2004 Simon and Garfunkel: Old Friends - Live on Stage (koncert)

TV pořady

1977 Paul Simon Special, The (TV pořad)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)