Reklama

Reklama

Nejhvězdnější noc popu

  • USA The Greatest Night in Pop
Trailer
Dokumentární / Hudební
USA, 2024, 96 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nahlédněte do zákulisí historické události z roku 1985, kdy se jednoho lednového večera sešly největší hudební hvězdy světa, aby nahrály skladbu „We Are the World“. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Check your ego at the door.“ Lepšie motto by Quincy Jones ani nemohol vymyslieť. Niektorým sa to nepodarilo (napr. Prince). Dokument, ktorý sa dal dohromady priemerným spôsobom, no obrazy, obdobie a postavy, ktoré obsahuje, ho dokážu vytiahnuť na vyššiu úroveň. Nadpriemerné nostalgické obrazy – je to menší zázrak, že dokázali toľko odlišných osobností avšak skvelých interpretov dať dohromady pre pesničku We re the World. __ Na Boba Dylana bolo vidieť, že zo začiatku len veľmi ťažko dokázal nájsť svoje miesto. Ale prišiel Mr. Wonder a už bolo lepšie. Vokály „Šéfa“ a Steva Perryho sú aj dneska výnimočné. P.S.: Ani dneska nie je jednoduché dať dohromady viac a hlavne charakterovo rôznych interpretov pre nejakú pesničku, prípadne pre nejaký album. Človek, ktorému sa to viackrát podarilo, je Arjen Anthony Lucassen (známy ako Ayreon). (Toto porovnanie prosím berte s rezervou.) Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Hudba je věčná jak zde bylo řečeno, stejně jako oni, stejně jako ♪ ♫ ♪ We Are the World ♪ ♫ ♪. Sledovat je, poslouchat jejich zpěv, pocity a vše okolo natáčení bylo zajímavé. Ta atmosféra tam musela být tenkrát fakt super, jak si to všichni užívali a chovali se přirozeně. Povedený dokument a pátou hvězdu sypu pro mého oblíbence Bruce Springsteena! ッ ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument o tom jak vznikla jedna z nejznámějších písní své doby. Vznikla pro dobrou věc. Zda šly všechny peníze, které vyprodukovala na vždy správnou věc je jinou otázkou. Obsazení bylo galaktické a věřím, že práce s tolika hvězdami, kdy každá má své manýry musel být ohromnou výzvou. Podařilo se a výsledek slyšíme již několik desetiletí. Bylo fajn dozvědět se o té písni víc. Já ji vždy považoval jenom za Michaelovu, jak vidno tak dost práce udělal i Lionel. Dost z těch hvězd už bohužel není mezi námi, tak to bylo pěknou vzpomínkou. Bob byl dobře mimo, asi to nebyl jeho šálek kávy. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Neskutečná píseň se skutečná. Jeden z největších hitů, ať už přes své hudební obsazení nebo myšlenkou, kterou nese. Spojení ohromných hudebních hvězd 80. let, jmen které zní dodnes. Písně, které zná každý, ačkoliv si třeba nespojí s daným jedincem. To všechno se spojilo v jednu noc, aby vytvořili světový hit, který dojímá dodnes. Průvodce Lionel Richie celým dokumentem provází s neuvěřitelným respektem a pokorou a v kombinaci se záběry na legendy jako Bob Dylan, Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles a další je až zarážející jak za tak malou věcí jako je 7:07 dlouhá píseň, se skrývá tolik dojetí a víry v pomoc potřebným. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o vzniku dnes již klasické charitativní písničky ve které se sešly ty největší hvězdy své doby (a nejen jí). We are the world sem miloval už jako dítě jakkoliv mi hlavní důvod jejího vzniku v té době samozřejmě unikal a tohle byl skvělý způsob jak se dozvědět nejen víc o jejím vzniku a o tom jak bylo komplikované nahnat a ukočírovat všechna ta velká jména v jedné místnosti, ale hlavně i to že písnička měla požadovaný dopad a svým způsbem ho má i dnes po skoro čtyřiceti letech…80% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (2)

  • V dokumentu je podrobně popsáno několik příběhů z první ruky, proč se Prince na písni nepodílel. Dokument však neuvádí, že Prince ve skutečnosti věnoval na album „We Are the World“ (vydané 23. dubna 1985) píseň „4 The Tears in Your Eyes“ a natočil k ní doprovodný videoklip s živým vystoupením, který měl premiéru na koncertě „Live-Aid“ vysílaném 13. července 1985. Kromě toho Prince podrobně popsal svou „stranu příběhu“ písní „Hello“, která byla B stranou singlu „Pop Life“ v USA (vydaného v červenci 1985) a B stranou singlu „Raspberry Beret“ ve Velké Británii. (Johnny.ARN)
  • Netflix vydal dokument 29. januára 2024 - presne na 5. výročie úmrtia jedného z účastníkov piesne "We Are the World" (1985) - Jamesa Ingrama. James zomrel na rakovinu mozgu 29. januára 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama