Reklama

Reklama

Matěj Houška

Matěj Houška

nar. 31.03.2008 (16 let)
Plzeň, Plzeň, Plzeňský kraj, Česko

Biografie

Matěj Houška je český sportovní rybář, zálesák a spisovatel. Už od svých 11 let natáčí v rámci rodinného týmu Team 2010 filmové příběhy ze světa ryb a přírody. Na sociálních sítích sledují Matěje již statisíce lidí a svojí tvorbou inspiruje nejen svoje vrstevníky, ale i lidi různých zájmů a napříč všemi generacemi.

Publikuje své rybářské články v českých i zahraničních časopisech, o vlastních dobrodružstvích na rybách i v přírodě píše knihy a taktéž pořádá přednášky pro veřejnost.

Účinkoval v televizních pořadech, v podcastech, o jeho tvorbě píšou pravidelně časopisy a rybářské portály a rovněž i několikrát oslovoval posluchače v rádiích.

Studoval osmileté gymnázium. Vyrůstal s rodiči a starším bratrem v prostředí, kde již od nepaměti měl lov ryb a vztah k přírodě dávnou tradici. K jeho životní vášni rybaření a zálesáctví ho přivedl jeho otec. Lov ryb a objevování rybího světa se pro něj postupně stalo vášní, které obětuje každou volnou chvíli. Na řekách, přehradách i jezerech se učí zvládat všechny rybářské styly, aby byl schopen ulovit ty nejrůznější druhy ryb, které v nich plavou. Jeho dobrodružné srdce a pocit lovce ho nezadržitelně ženou dál, aby si jednou splnil svůj největší sen a ulovil v nádherných mongolských řekách legendárního tajmena.

Jeho největším projektem se stal seriál Zapomenuté revíry, kde se snaží objevovat nedotčené revíry, do kterých se cíleně ryby nevysazují a pokouší se v nich ulovit velmi zajímavé a rybářsky cenné úlovky. Seriál je svým zpracováním určen i pro nerybářskou veřejnost a není jen o rybaření, ale také o přírodě, lidských příbězích a historii míst, kde se natáčí.

Dále vytvořil seriál S Matějem u vody, v němž představuje jednotlivé rybářské disciplíny a speciálně se věnuje i představení některých druhů ryb. Odmalička chodí rád do lesa, proto také natočil s bratrem a zajímavými hosty seriál Zálesáctví s Matějem, kde si užívali společné vandry a vaření v přírodě.

mara10

Host

Pořady
2019

U Kulatého stolu

2014

DVTV

2012

Mixxxer

2010

Show Jana Krause

2008

Reflex

1994

Snídaně

Herec

Dokumentární
2019

S Matějem u vody (seriál)

 

Zapomenuté revíry (seriál)

 

Zálesáctví s Matějem (seriál)

Scenárista

Dokumentární
2019

S Matějem u vody (seriál)

 

Zapomenuté revíry (seriál)

 

Zálesáctví s Matějem (seriál)

Reklama

Reklama