foto

Barbara M. Ahren

  • nar. 1950
    Salcburk, Rakousko

Biografie

Barbara Magdalena Ahren se narodila v roce 1950 v Salcburku, vystudovala hereckou akademii v Grazu. Začínala jako divadelní herečka v Hamburku, Düsseldorfu a Curychu a divadlu se věnuje intenzivně celý život jako herečka i jako režisérka. Z jejích rolí můžeme jmenovat Marthu v inscenaci KDO SE BOJÍ VIRGINIE WOOLFOVÉ nebo KASSANDRU, trójskou věštkyni, ve stejnojmené hře autorky Christy Wolf.

Později se zaměřila také na televizní tvorbu. Snad žádná z jejích rolí však nepřekročila rámec druhořadé produkce. Nejznámější rolí je pravděpodobně postava sarkastické patoložky Konstanze Korda v seriálu SPECIALISTÉ NA VRAŽDY, kterou ztvárnila ve všech šesti sériích. Objevila se také v seriálu MÍSTO ČINU.

Barbara je vdaná za herce a spisovatele Franka Demengu a žije ve Švýcarsku.

Markéta "Spuggy" Šmídová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tatínek a továrna na čokoládu
2016 Tatort – Freitod (TV film)
2014 Die Kraft, die Du mir gibst (TV film)
2013 Nicht ohne meinen Enkel (TV film)
2012 Der Bergdoktor - Virus (TV film)
2010 Charly's Comeback (TV film)
2009 Sterne über dem Eis (TV film)
2008 Das Geheimnis des Königssees (TV film)
Geheimnis von Murk, Das
Láska, děti a velké srdce: Nové cesty (TV film)
2006 Inga Lindströmová: V sítích lásky (TV film)
2005 Bílá masajka
Der Mann von nebenan lebt! (TV film)
Hledá se chůva (TV film)
Tatort - Am Abgrund (TV film)
Verführung für Anfänger (TV film)
2004 Pod bílými plachtami: Kompas lásky (TV film)
2002 Alles getürkt! (TV film)
Füür oder Flamme
Láska může všechno (TV film)
Soused (TV film)
2001 Wilsberg und der Mord ohne Leiche (TV film)
2000 Anatomie
Der Schnapper: Ein Toter kehrt zurück (TV film)
Enthüllung einer Ehe (TV film)
Hotel Elfie (TV film)
Orgienhaus
Po stopě mé dcery (TV film)
Tatort - Tödliches Verlangen (TV film)
1999 Beckmann und Markowski - Gehetzt (TV film)
Element des Todes (TV film)
Heimlicher Tanz (TV film)
Místo činu - Tajemství Glockenbachu (TV film)
Schnapper, Der (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Verhängnisvolle Diagnose (TV film)
1998 Der Schnapper: Blumen für den Mörder (TV film)
Specialisté na vraždy - Paměti zabijáka (TV film)
1997 Bandits
Konec sázek
1995 Der Nebelläufer
Místo činu - Bu se směje (TV film)
1993 Brandnacht
1992 Heiß - Kalt
1989 Männer vom K3 - Tödlicher Export, Die (TV film)
1982 Místo činu - Neviditelný protivník (TV film)

TV seriály

2018 WaPo Bodensee (TV seriál)
Abgerutscht (S02E03)
2015 Unter Gaunern (TV seriál)
2008 Maja (TV seriál)
2005 Soko Vídeň (TV seriál)
2004 Unter weissen Segeln (TV seriál)
2002 Bloch (TV seriál)
Vyšetřovatel (TV seriál)
Schöner Tod (S02E05)
1998 Specialisté na vraždy (TV seriál)
1996 Zámecký hotel Orth (TV seriál)
1995 Wilsberg (TV seriál)
1988 Die Männer vom K3 (TV seriál)
Fest im Sattel (TV seriál)
1978 Heidi (TV seriál)