foto

Daniel Lissing

Biografie

Daniel Lissing je australský herec, který spatřil světlo světa 4. října roku 1981. Narodil se a vyrůstal na plážích v Sydney.  Od roku 2006 začínal jako herec několika menšími rolemi v místních televizních seriálech, jako je Home and Away, kde si zahrál Davyho, hasiče nebo role Conrada de Groota, snoubence advokátky Tatum Novak (Indiana Evans) v seriálu Crownies (2011). Ve stejné roce se také objevil jako Aiden ve filmu Entwined. O rok později byl obsazen do role poddůstojníka amerického námořnictva Jamese Kinga v seriálu Last resort. Téhož roku se objevil v hlavní roli celovečerního filmu The Cure. Tady si zahrál trochu namyšleného člena výzkumného týmu Ryana Earla, toužícího po mnohem větším uznání.

Mezi jeho další úspěchy patří i celovečerní film John Doe: Vigilante z roku 2014 a četná seriálová obsazení jako Cops LAC (2010), Out of the Blue, Packed to the Rafters (2008) a nebo When calls the heart z roku 2014, kde si zahrál Jacka Thortona. V roce 2015 se objevil v milém, osmiminutovém krátkém filmu The Answers, ve kterém hrál mrtvého, mladého muže, jenž se po své smrti dostal do tzv. limbu a má možnost se ptát na cokoliv o svém životě. Odpovědi, které dostane se mu mohou, ale také nemusí líbit.

Časopis Inside Film vybral Daniela jako jednoho z nejlepších nastupujících, hereckých talentů a zcela jistě ho čeká bohatá, herecká kariéra. Za zmínku stojí, že se Daniel rovněž aktivně věnuje muzice a jako zpěvák a kytarista hrál i pro australské vojáky sloužící ve Východním Timoru a na Šalamounových ostrovech. Byl tímto oficiálně vyznamenán za své mírové úsilí přímo Australskými obrannými silami.

✽ Veassë Taurina "Ainy" Celva ✽

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zamilované Vánoce (TV film)
2016 A December Bride (TV film)
A When Calls the Heart Christmas (TV film)
2015 The Answers
2014 John Doe: Vigilante
Smrtící lék
2011 Entwined
2010 The Game
2009 Multiple Choice

TV seriály

2019 S.W.A.T. (TV seriál)
Rocket Fuel (S02E20)
Cash Flow (S02E18)
2018 S.W.A.T. (TV seriál)
The Tiffany Experience (S02E08)
Never Again (S02E06)
When Calls the Heart (TV seriál)
Close to My Heart (S05E10)
Love and Marriage (S05E06)
My Heart Is Yours (S05E05)
další epizody (5)
2017 Timeless (TV seriál)
The Murder of Jesse James (S01E12)
Mrtvý bod (TV seriál)
Enemy Bag of Tricks (S03E02)
When Calls the Heart (TV seriál)
My Heart Will Go On (S04E06)
Heart of a Teacher (S04E05)
Change of Heart (S04E04)
další epizody (6)
2016 When Calls the Heart (TV seriál)
Prayers from the Heart (S03E09)
Hearts in Question (S03E08)
Heartbreak (S03E07)
další epizody (8)
2015 Nebezpečný flirt (TV seriál)
When Calls the Heart (TV seriál)
New Year's Wish (S03E01)
Heart and Home (S02E08)
With All My Heart (S02E07)
další epizody (9)
2014 When Calls the Heart (TV seriál)
Prelude to a Kiss (S01E12)
Rules of Engagement (S01E11)
Love Comes First (S01E10)
další epizody (12)
2013 Poslední základna (TV seriál)
Controlled Flight Into Terrain (E13)
The Pointy End of the Spear (E12)
Damn the Torpedoes (E11)
2012 Poslední základna (TV seriál)
Blue Water (E10)
Cinderella Liberty (E09)
Big Chicken Dinner (E08)
další epizody (10)
2011 Crownies (TV seriál)
2010 Cops LAC (TV seriál)
2009 Ostré jako břitva (TV seriál)
A Nice Little Earner (S02E07)
2008 Out of the Blue (TV seriál)
Packed to the Rafters (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

Host

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace