foto

Kieren Hutchison

  • nar. 9.10.1974 (44 let)
    Auckland, Nový Zéland

Biografie

Kieren Robert Hutchison sa narodil 9. októbra 1974 v najväčšej metropolitnej oblasti Nového Zélandu, Aucklande, ako druhý syn Sue a Steva Hutchisona. Už ako 14-ročný začal účinkovať v komunitnom divadle, v Northland Youth Theatre strávil tri sezóny v rokoch 1989 – 1993 a v roku 1992 sezónu v Hawkes Bay Youth Drama School.

Po ukončení školy sa uchádzal o miesto v novozélandskom seriáli Shortland Street kde na jeho prekvapenie získal rolu Jonathona McKenna v rokoch 1993 – 1996. Počas účinkovania v Shortland Street hosťoval aj v TV seriáli Riding High ako Steven Brighton v 27 epizódach. V roku 1995 dostal tiež rolu Talusa v jednej z prvých častí seriálu Xena. Medzi jeho väčšie úlohy patrí postava Ernsta Robinsona v 10-dielnom seriáli The Adventures of Swiss Family Robinson či postava Williama Tella v TV seriáli The Legend of William Tell. V roku 2004 stvárnil postavu profesora Andyho Hargrovea v 19-tich epizódach seriálu One Tree Hill

Účinkoval tiež v menších rolách v seriáloch Young Hercules, Cleopatra 2525, Charmed (Čarodejnice), Ghost Whisperer (Stratené duše), WildfireCSI: NY (C.S.I.: Kriminálka New York), Castle (Vtierka Castle) či Grimm.

Okrem seriálov si zahral i v niekoľkých filmoch. V roku 2001 to bola postava Roberta Playera v snímke No One Can Hear You, v roku 2006 Toma Sea of Fear (More strachu), o dva roky neskôr Dr. Bradley vo filme Polar Opposites (Koniec sveta) a v roku 2009 sa objavil ako Stephen v snímke Flower Girl (Kvetinárka). 

Vo voľnom čase hráva squash a kreslí karikatúry. Vytvoril aj karikatúru pre epizódu The Challenge k seriálu The Legend of William Tell, v ktorom stvárnil postavu Williama Tella. 

10. augusta 2003 sa oženil s americkou herečkou Nicole Tubiolou, s ktorou má syna Quinna, narodeného 5. septembra 2007.

Kabeceda

Herecká filmografie

Filmy

2014 On Paper (TV film)
2009 Květinářka (TV film)
2008 Konec světa
2006 Sea of Fear
2001 Nikdo tě neuslyší

TV seriály

2017 Ryan Hansen Solves Crimes on Television (TV seriál)
2013 Grimm (TV seriál)
Mr. Sandman (S02E15)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
On mrtvý, ona mrtvá (S03E02)
Kriminálka New York (TV seriál)
Kotlík zlata (S06E17)
2009 Posel ztracených duší (TV seriál)
Thrilled to Death (S04E19)
2008 One Tree Hill (TV seriál)
Echoes, Silence, Patience and Grace (S05E13)
Hundred (S05E12)
2006 Monarch Cove (TV seriál)
2005 Wildfire (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
Like You Like an Arsonist (S03E01)
The Tide That Left and Never Came Back (S02E22)
What Could Have Been (S02E21)
další epizody (12)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
Truth, Bitter Truth (S02E08)
Let the Reigns Go Loose (S02E07)
We Might as Well Be Strangers (S02E06)
další epizody (5)
Čarodějky (TV seriál)
Pavoučí démonka (S06E18)
2000 Cleopatra 2525 (TV seriál)
1998 Dobrodružství rodiny Robinsonů (TV seriál)
Mladý Hercules (TV seriál)
The Legend of William Tell (TV seriál)
1995 Riding High (TV seriál)
Xena (TV seriál)
Smrt v řetězech (S01E09)
1992 Shortland Street (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace