Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
TV spot
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

TV spot

Recenze (367)

Wysch 

všechny recenze uživatele

První sezóna byla super! Fakticky mě hodně bavila, charisma Nathana Filliona bylo tak velký, že jeho vtípky a srandičky zastiňovaly všechno okolo, byť vlastně celou řadu jel Castle na výpary z prvního dílu. Naštěstí první řada byla krátká. Pak přišla druhá a postupně se v ní začínalo budovat jakýsi pouto jak mezi oběma hlavníma postavama, tak mezi oběma hlavníma postavama a divákem samotným, což bylo už úspěšně ozkoušeno v celý čadě epizoidních seriálů. Ke všemu Castle nepotratil nic ze svýho vtipu a charismatu a každejch posledních pět deset vteřin každýho dílu mě navnadilo na další epizodu stejně silně, jako pilot na celou první řadu. V druhý polovině druhý řady to však začalo zase jet na výpary a už jsem si říkal, že i když má Castle charisma a šarm jak newyorskej panelák, přestává to bejt zajímavý - všechny případy podle stejnýho mustru, byť řada vražd byla originálních, stejně ve 40. minutě každičký epizody měl Castle rozhovor se svojí (zuřivě nesympaticky chytrou a dospělou) dcerou, (stejně nesympatickou) matkou nebo přinejhorším sám se sebou. Jenže třetí řada znovu nabrala obrátky, do seriálu proniklo ještě větší jiskření mezi oběma hlavníma postavama a byť se zdá, že Castlova postava se pořád nikam nevyvíjí (furt je to děcko, nerd a geek), Beckettka to začala zvládat i sama, Stáňa Katič po boku Filliona vyrostla a vztah mezi ní a Castlem a mezi ní a divákem se ještě prohloubil. Zatím jsem u čtvrté řady a na každou epizodu se těším pořád stejně, možná ještě trošičku víc, protože závěrem třetí řady začala mizet epizodnost, repetivnost, přišlo hlubší jiskření mezi Castlem a Beckettovou a vůbec to začalo bejt ještě víc o těch dvou než o vyšetřování bizarních vražd ve Velkým Jabku. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukám na tu skvadru lidí a pořád mě baví. Dávám i několik dílů za večer a ještě mě neomrzeli (koukám se spolubydlícím a taky ho to baví stejnou měrou, ne-li víc). Líbí se mi, že ti lidé nejsou karikatury nějaké šablony pro charaktery. Jsou sví, jsou lidští, chovají se tak a neustrnou na místě. Ačkoliv každý díl je vyskládán podle nějaké šablony, lidský prvek, ať už ze strany Castla a Beckettové či Esposita a Ryana, tomu dodá šmrnc, který se mi děsně líbí a baví mě ho sledovat. Skvělé na tom je, že tam není blbeček, že jsou všichni chytří a z masa a kostí, ne jen z dialogů (ačkoliv i ty jsou velmi dobré!). ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí hrdinové, spousta vtipného popichování a k tomu víceméně standardní kriminální případy. Mám k tomu jen jednu podstatnou výhradu: u tohoto seriálu jsem definitivně dospěla k vlastní diagnóze... narkolepsie. Ze zhruba šesti pokusů jsem nebyla schopná ani jeden díl vidět celý. Třiadvacátá hodina je prostě kritická - trávit ji v posteli před televizí, málokdy se přes ni přehoupnu v bdělém stavu. Někdy si "Castla", ehm, koupím a pravděpodobně přihodím hvězdičku. Zatím 68%... chce se mi spát... EDIT: Tak se mi konečně podařilo vidět několik dílů celých a můžu s čistým svědomím zvýšit hodnocení. Pořád sice nevím, proč by při zásahu proti zločinci mezi neprůstřelnými vestami s nápisem POLICE měla být i jedna s nápisem WRITER, ovšem za ten příjemný humor ta trocha nelogičností a přehánění stojí. Akorát mě sere Castlova přemoudřelá dcerunka a neškodilo by od sebe jednotlivé díly trochu odlišit (vidět jeden je jako vidět všechny). 72% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Skoro totožné jako Mentalist, jen místo "okultisty", kterého v pátrání pohání jeho vlastní minulost (vyvraždění rodiny) je tady spisovatel, kterému jsou ti lidi vlastně většinou ukradení (alespoň to tvrdí), ale pátrání používá jako inspiraci pro své příběhy. Fillion je pořád stejně sympatickej, jako když hrál v... kdekoliv, vždycky je sympatickej a hlavně díky němu zvedám celé hodnocení ze 4 na 5. Tohle je opravdu oddechový seriál, u kterého se pravděpodobně pobavíte, odpočinete si a zároveň se nebudete cítit jako guma, že koukáte na nějakou stupidní pikačuovinu... ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o klasickou kriminálku, která je ozvláštněná nevšedními typy smrtí. Některé zápletky jsou silnější, u některých zas pozornějšímu divákovi dojde rozuzlení dřív než by mělo... Ale na tom tady tolik nezáleží. Skvělá ústřední dvojice (přiznávám upřímně - Castleovu kouzlu jsem zcela podlehla), jejíž energie nevyprchá po celou dobu seriálu. Velmi zábavný seriál, který mě velmi moc hodně baví :) ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • V každém díle první série můžete zahlédnout detektiva Kevina Ryana (Seamus Dever) s jedním z Castlových románů v ruce. (Ajka1)
  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)

Reklama

Reklama