Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není seriál, na který bych se obvykle dívala, ale momentálně je pauza několika mých oblíbených seriálů, tak jsem zkusila One Tree Hill. Několik prvních dílů mi přišlo překvapivě nejslabších, ale neuvěřitelně mě to do sebe vtáhlo. První čtyři řady jsem zhlédla za 6 dní, tedy s tím, že jsem sem tam přeskakovala dopředu. Užívám si jej víc, než eg. 90210 či Gossip Girl, které jsou na můj vkus příliš "hollywood style, upper class, posh atd." Právě jsem zhlédla první díl páté série, který se odehrává o čtyři roky později, ale je tak depresivní, že si od One Tree Hill prostě musím dát pauzu a pouštím si svůj antidepresivní mix, jelikož je ho třeba. Btw. pobrukování úvodního songu se asi jen tak nezbavím. :) O 14 později - tak jsem dala One Tree Hill, resp. páté sérii druhou šanci. Depresivní nálada mě brzy opustila, ale po zhlédnutí páté a šesté série se mi původně chtělo konstatovat, že jsou doopravdy slabší než série 1-4, ale ony jsou prostě jiné. Děti dospěly. Na začátku první série jsem nemohla snést Brooke a Nathana, nyní jsem ukápla slzu právě jen kvůli Nathanovi. Nathan už prostě není ten floutek a stal se z něj strašný sympaťák (jak já mu přála, aby to dotáhl do NBA). Hayley mně vždy přišla docela otravná (nj, klasická paní učitelka), ale člověk jim tu lásku přál. Každopádně musím uznat, že pro mě hlavním motorem a důvodem sledovat tento seriál, byl v těchto řadách malý Jamie (vtipný, chytrý, chápavý - no, prostě zlatý) (+ jeho scénky se Skillsem viz vodítko na svatbě byly jedinečné). Po šesti řadách stále váhám mezi 3 a 4 *.... ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvního dílu mě tenhle seriál uchvátil a první sérii jsem zkoukl v podstatě bez přestávky. Postavy byly velice zajímavé a jejich životy zrovna tak. Bavilo mě zjišťovat, jakou povahu postavy mají a sledovat jejich vývoj. Druhá sezóna začala přesně tak jako první přestala a stále to byla neuvěřitelná zábava. Tyto série hodnotím 100%. Ve třetí a čtvrté dochází z mého pohledu k určitému zvratu.Nejsem si jistý, jestli se opravdu snížila kvalita seriálu a nebo je to pouze moje subjektivní záležitost, ale postupně jsem si začínal uvědomovat, že už mě OTH nebaví tak jako dřív. Kladnými body hodnotím epizody s Jimmym Edwardsem a psycho-Derekem. Třetí série 90%, čtvrtá 75%. V páté sérii došlo k posunutí děje o 4 roky dopředu, což mi celkem vadí. Postavy jsou výrazně jiné, mají jiné cíle, jiná přání, jsou na tom jinak finančně, s prací.. Především ze začátku série pak díly obsahují jakési flash-backy do různých situací z těch čtyř let i z předchozích čtyř sérií. Ale co.. Brooke je furt tady, ten malej prcek je taky vtipnej a Skills je sympaťák.. 70%. ()

Reklama

Sagara 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorému ostatné v danom žánri nesiahajú ani po členky. Veľa dobrého humoru je len chutnou čerešničkou na výbornej torte plnej kvalitnej drámy. Mnoho epizód je spracovaných priam až s umeleckým cítením. Prvá a druhá séria sú veľmi dobrý rozbeh, ale mám pocit, že seriál to naplno rozbalí až v tretej a štvrtej sérii. Páči sa mi ako sa miestami pohráva s klišé. Keď v nejakej scéne všetko smeruje k nejakému nevyhnutnému klišé a začneme iba očami obracať, pretože vieme čo sa teraz stane, no napriektomu sme v napätí, pretože nechceme aby sa to stalo a... bác stane sa niečo úplne iné a my si vydýchneme a prekvapene sa usmejeme nad tým ako sme si mysleli, že sme s tvorcami vybabrali, kdežto oni vybabrali s nami. One Tree Hill sa stal mojim najobľúbenejším seriálom s výbornou hudbou, postavami a hercami. Teraz (január2008) vstúpil seriál do 5 série, kde sa tvorcovia podujali k odvážnemu kroku a zasadili dej o štyri a pol roka neskôr, keď už majú postavy po univerzite a začínajú viesť pracovný život. ()

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Každá holka má seriál z dětství na který nikdy nezapomene. Většinou to neni nic super kvalitního, ale kvůli tomu jsme na to nekoukaly. Ať je to Beverly Hills 90210, Čarodějky nebo Gilorova děvčate. One Tree Hill je srdcovka pro mě,  já se sžila s Brooke a brečela jsem když to celý končilo. Ale musím říct, že prokousat se půlkou první série bylo peklo ! Chad Michael Murray 8 dílů řešící basketball mě málem odradil. Ale jsem ráda, že jsem vydržela ! Protože po těhle 8mi dílech to je jen lepší a lepší až do chvíle, kdy Chad seriál opustí úplně a pak je to nejlepší ! Jinak písnička v úvodních titulkách je geniální stejně jako celý soundtrack. ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Seriál nabitý emocemi, který člověka vláčí světem středoškoláků a rozhodně mu má co dát.Někdy je to přehnané a vyhnané až do extrémů, sem tam mi vadilo, že se v seriálů objevují pořád stejně řešené konverzace typu:za někým přijdu, něco mu řeknu, totálně ho dostanu a hned odejdu.Na druhou stranu působí opravdově vykreslené teenegerovského života a s tím i řešení spousty životních problémů nejen v lásce, zmatenost a z toho vyplývající špatné úsudky.Navíc jako hlavní postavy jsou zde i dospěláci, kteří mají svých problémů taky dost a dost.Když člověk pronikne do světa v Tree Hill, rozhodně mu seriál něco přinese , ale musí chtít, jinak se to bude pak zdát jako ztráta času.A já se přiznám, že jsem do tohoto světa pronikl. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Ani jedna z postav se neobjeví ve všech dílech seriálu. (Rosaviva)
  • 100. epizodu napsal Schwahn v seriálové knihovně Tree Hill High. (Azuko)
  • Po skoku do budoucnosti mezi sériemi 4. a 5. mohli herci konečně hrát za svůj skutečný věk. (Azuko)

Reklama

Reklama