foto

GG Allin

  • nar. 29.8.1956
    Lancaster, New Hampshire, USA
  • zem. 28.6.1993 (36 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa ako Jesus Christ Allin 29. augusta 1956. Otec mu dal toto meno, pretože veril, že jeho syn dokáže niečo výnimočné. Matka mu ho neskôr zmenila na Kevin Michael Allin. Prezývku GG získal vďaka bratovi Merlovi, ktorý nevedel vysloviť jeho meno a hovoril mu proste GG.

V detstve sa GG-mu rovesníci vysmievali a vyhýbali, možno aj preto, že do školy chodil v dievčenských šatách. Vždy bol iný. Spočiatku na škole nerobil žiadne problémy, všimli si ho až na strednej, kde bol bubeníkom v školskej kapele. Už tam boli badateľné prvé náznaky narcizmu a čudáctva, ktoré ho sprevádzali neskôr ako rockstar.

Jeho veľkými idolmi boli Rolling Stones a Alice Cooper, a netrvalo dlho, kým s Merlom založili kapelu Murder Junkies, kde chvíľu pôsobil aj člen skupiny The Ramones, Dee Dee Ramone. Niekedy v tej dobe mu Merle prvý raz ponúkol drogy. Murder Junkies mali texty plné nenávisti, rasizmu, dotýkali sa tiež pedofílie a politiky. Spočiatku hrali klasický rock'n'roll, neskôr to malo bližšie k punk rocku až k hardcoru. Nezameniteľný bol tiež imidž kapely – GG ako spevák vystupoval často nahý, po tele mal množstvo podomácky vyrobených tetovaní, Merle na gitare s typickými hitlerovskými fúzami, bubeník Dino takisto takmer výlučne nahý. Ozajstnou značkou GG Allina sa však stali jeho pódiové show.

Na koncertoch sa GG mlátil mikrofónom do hlavy (raz si takto vyrazil šesť predných zubov), strkal fľašu do zadnice, napádal divákov, obnažoval sa, vyprázdňoval sa a pojedal vlastné výkaly, ktoré často hádzal do davu či predvádzal sebapoškodzovanie. Kvôli týmto šialeným prejavom sa spoločnosť rozdelila na dva tábory. Tí, čo GG-ho nenávideli a tí, čo ho milovali. Sám Dino o ňom povedal, že „je ako Ježiš, Boh a diabol v jednej osobe“. GG hovorieval, že chce prelomiť všetky bariéry, jeho hudba nemala pobaviť, ale ničiť, kašľal na autority a políciu, nenávidel všetkých.

GG veľmi obdivoval amerického sériového vraha Johna Wayne Gacyho, s ktorým sa dokonca spriatelil a chodieval ho navštevovať do väznice, kde sa dlhé hodiny zhovárali len medzi štyrmi očami. Gacy si ho obľúbil a tvrdil: „GG je najbláznivejší a najvzrušujúcejší človek, akého som spoznal.“

Kapela často striedala zloženie, nik totiž nemohol GG-ho vystáť a tak neskôr pôsobil v najrôznejších zoskupeniach. Neskôr začal hlásať, že spácha na pódiu samovraždu, k čomu však nikdy nedošlo. Keď sa ho na jednom koncerte spýtala istá žena, prečo to neurobil už skôr, prizval ju k sebe na pódium a so slovami „lebo najprv musím zabiť teba“ ju napadol. Takýchto incidentov bolo veľa, za všetky sa dá spomenúť útok na mladíka v Michigane, za ktorý ho po dvoch rokoch prepustili na podmienku. Merle často spomínal, že turné nikdy nedokončili z dvoch dôvodov – GG buď skončil v nemocnici alebo v base. Raz dokonca ušiel z väzby, len aby si zahral.

Časopis Rockstar New York označil GG Allina ako „nahého, surového, hrubého a zlého, v spoločnosti preňho niet miesto“. GG s tým súhlasil.

28. júna 1993 GG zomiera po koncerte na predávkovanie. Koncert netrval ani desať minút a organizátori ho "odstrihli". GG a jeho fanúšikovia pokračovali v demolovaní, opíjaní a drogovaní, keď sa GG zrútil na zem. Jeho fekáliami znečistené telo nikto neočistil, opuchnutú mŕtvolu obliekli do vlastného kriváku, na prirodzenie nasadili suspenzor a zabávali sa ďalej aj s GG-ho bezduchým telom. Do úst mu vkladali drogy, oblievali ho alkoholom, nakoniec ho pochovali aj s milovanou fľašou Jim Beama na jeho vlastnú žiadosť bez make-upu a akýchkoľvek úprav.

GG Allin žil a zomrel tak, ako hlásal – Live Fast, Die Fast. Zanechal po sebe množstvo nahrávok, singlov a hlavne – jeho fanúšikovská základňa sa stále rozrastá.

Sociopath

Herecká filmografie

Dokumentární

2017 The Allins - a.z.
2016 GG Allin - Carnival Of Excess
2014 GG Allin - Uncensored: Live 1993 (koncert)
2012 GG Allin & The Murder Junkies ‎- Blood, Shit, and Fears (koncert)
2010 GG Allin & The AIDS Brigade: Live in Boston 1989 (koncert)
2009 Who was GG Allin?
2008 Live Fast Die: The GG Allin Story - a.z.
The Best of GG Allin & The Murder Junkies (koncert)
2006 GG Allin: Terror in America (koncert)
The Best of Subterranean SINema
2005 GG Allin & The Murder Junkies: Savage South - Best of 1992 Tour (koncert)
2004 GG Allin & The Murder Junkies - Raw, Brutal, Rough & Bloody (koncert)
2002 GG Allin: Live and Pissed (koncert)
1997 Subterranean SINema (TV seriál)
1996 Affliction
1993 GG Allin & The Murder Junkies: Live at 650 Howard Street, San Francisco (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live at Club Alternative in Littleton, Colorado (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live at the Gas Station (GG Allin's Last Day Alive) (koncert)
GG Allin - The Final Hellride
Hated: GG Allin & the Murder Junkies
1992 GG Allin & The Murder Junkies - Deep In The Heart Of Texas (koncert)
1991 GG Allin & Antiseen 1991
GG Allin & Dee Dee Ramone: Rehearsal at Tin Pan Studios 1991 (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies - Blood, Sperm and Fluids Tour 1991 (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live at Beowulf, New York (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live at Club Space Fish, Orlando (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live at Gumby's, Huntington, WV, USA (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live at the Anaconda Club, Santa Barbara (koncert)
GG Allin & The Murder Junkies: Live in New Jersey (koncert)
GG Allin - Bleedin' Stinkin' & Drinkin'
1988 GG Allin & The Sewer Scum: Live at Lismar Lounge, New York (koncert)
GG Allin & The Swankfucs: Shock Art Festival Montreal, Canada (koncert)

TV pořady

1991 Jerry Springer Show, The (TV pořad)
1987 Geraldo (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 GG Allin & The Criminal Quartet - Guns, Bitches, Brawls and Bottles (hudební videoklip)
GG Allin - Carmelita (full acoustic version) (hudební videoklip)
GG Allin - Pick Me Up (On Your Way Down) (hudební videoklip)
2015 GG Allin & Antiseen - Cock On The Loose (hudební videoklip)
GG Allin & Bulge - Outlaw Scumfuc (hudební videoklip)
GG Allin & The Criminal Quartet - Fuck Authority (hudební videoklip)
GG Allin & The Criminal Quartet - Son Of Evil (hudební videoklip)
2013 GG Allin & Antiseen - I Love Nothing (hudební videoklip)
GG Allin & The Holy Men - Swank Fuckin' (hudební videoklip)
GG Allin & The Murder Junkies - Take Aim and Fire (hudební videoklip)
GG Allin - Cunt Sucking Cannibal (hudební videoklip)
GG Allin - Gypsy Motherfucker (hudební videoklip)
GG Allin - Hanging Out With Jim (hudební videoklip)
2007 GG Allin & The Criminal Quartet - Carmelita (hudební videoklip)
1993 GG Allin & The Murder Junkies - I Kill Everything I Fuck (hudební videoklip)
1991 GG Allin & Antiseen - Violence Now/Assassinate The President (hudební videoklip)
GG Allin & The Murder Junkies - Bite It You Scum (hudební videoklip)
GG Allin - Kill The Police (hudební videoklip)
1988 GG Allin & The AIDS Brigade - Expose Yourself To Kids (hudební videoklip)
GG Allin - Blood For You (hudební videoklip)
1984 GG Allin - Live Fast Die Fast (hudební videoklip)
GG Allin & The Criminal Quartet - Outskirts of Life (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace