foto

Jurij Moroz

  • nar. 29.9.1956 (62 let)
    Krasnodon, Sovětský svaz

Biografie

Jurij Moroz (1956, Krasnodon, Rusko) se školil ve Studiu MCHAT (1979) a poté působil jako herec v moskevském divadle Lenkom a hrál v mnoha filmech. Poté vystudoval režii na VGIK (1987). Byl předsedou rady Asociace mladých filmařů (1993), inicioval MFF mladého filmu Kinoforum (1994), od roku 1998 se věnuje i produkci, vlastní módní art-klub Kino (1995). Po krátkých filmech Dětskaja (Dětský pokoj, 1984) a Zemljaničnoje okoško (Okénko lesních jahod, 1987) debutoval parodií na sci-fi Podzemelije věďm (Podzemí čarodějnic, 1990). Podílel se na projektu ke 100. výročí filmu Pribytije pojezda (Příjezd vlaku, 1995). Poté se věnoval režii populárních televizních seriálů (nejúspěšnější Kamenskaja, 1999).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2002 Kamenskaja 2: Ukraděnnyj son (TV film)
1986 Lermontov
1983 Tajna Čjornych drozdov
Výrostci
1982 Princessa cirka (TV film)
1981 Na čužom prazdnike
V načale slavnych děl
1980 Junosť Petra

TV seriály

2003 Ženščiny v igre bez pravil (TV seriál)
2002 Kamenskaja 2 (TV seriál)
1985 Kartina (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2003 Kamenskaja 3: Sedmaja žertva (TV film)
1992 Čjornyj kvadrat

TV seriály

2014 Inkvizitor (TV seriál)
2003 Kamenskaja 3 (TV seriál)
Ženščiny v igre bez pravil (TV seriál)
2002 Kamenskaja 2 (TV seriál)
2000 Kamenskaja 1 (TV seriál)

Producentská filmografie

TV seriály

2009 Dve sestry 2 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace