foto

Jurij Moroz

  • nar. 29.9.1956 (63 let)
    Krasnodon, Sovětský svaz

Biografie

Jurij Moroz (1956, Krasnodon, Rusko) se školil ve Studiu MCHAT (1979) a poté působil jako herec v moskevském divadle Lenkom a hrál v mnoha filmech. Poté vystudoval režii na VGIK (1987). Byl předsedou rady Asociace mladých filmařů (1993), inicioval MFF mladého filmu Kinoforum (1994), od roku 1998 se věnuje i produkci, vlastní módní art-klub Kino (1995). Po krátkých filmech Dětskaja (Dětský pokoj, 1984) a Zemljaničnoje okoško (Okénko lesních jahod, 1987) debutoval parodií na sci-fi Podzemelije věďm (Podzemí čarodějnic, 1990). Podílel se na projektu ke 100. výročí filmu Pribytije pojezda (Příjezd vlaku, 1995). Poté se věnoval režii populárních televizních seriálů (nejúspěšnější Kamenskaja, 1999).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Fort Ross
2006 Únik z kruhu
1992 Čjornyj kvadrat
1989 Podzemělje věďm

TV seriály

2018 Operacija "Satana" (TV seriál)
2014 Inkvizitor (TV seriál)
2009 Braťja Karamazovy (TV seriál)
Pelagija i bělij buldog (TV seriál)
2008 Apoštol (TV seriál)
2005 Děti Vaňjuchina (TV seriál)
2003 Ženščiny v igre bez pravil (TV seriál)
Kamenskaja (TV seriál)
Sedmaja žertva (S03E04)
Stilist (S03E03)
Kogda bogi smějutsja (S03E02)
další epizody (4)
2002 Kamenskaja (TV seriál)
Za vsjo nado platit' (S02E04)
Mužskije igry (S02E03)
Ja umer včera (S02E02)
další epizody (4)
2000 Kamenskaja (TV seriál)
Ně mešajtě palaču (S01E08)
Čužaja maska (S01E07)
Smerť i němnogo ljubvi (S01E06)
další epizody (7)
1999 Kamenskaja (TV seriál)
Stěčenije obstojatělstv (S01E01)

Herecká filmografie

Filmy

1986 Lermontov
1983 Tajna Čjornych drozdov
Výrostci
1982 Princessa cirka (TV film)
1981 Na čužom prazdnike
V načale slavnych děl
1980 Junosť Petra

TV seriály

2003 Ženščiny v igre bez pravil (TV seriál)
2002 Kamenskaja (TV seriál)
Ukraděnnyj son (S02E01)
1985 Kartina (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1992 Čjornyj kvadrat

TV seriály

2014 Inkvizitor (TV seriál)
2003 Ženščiny v igre bez pravil (TV seriál)
Kamenskaja (TV seriál)
Sedmaja žertva (S03E04)
Stilist (S03E03)
Kogda bogi smějutsja (S03E02)

Producentská filmografie

TV seriály

2009 Dve sestry 2 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky