foto

Matthew Leitch

  • nar. 19.3.1975 (43 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthew Leitch je anglický herec, známý především pro ztvárnění role Floyda Talberta  z cenami ověnčeného mini-seriálu HBO, BAND OF BROTHERS /2001/.

Svou hereckou kariéru začal v teenagerském televizním seriálu RENFORD REJECTS /1998-2001/ TV společnosti Nickelodeon a následně v dalším televizním seriálu o britské popové kapele S Club 7, MIAMI 7 /1999/.

Jeho zlomovou rolí byla již výše zmíněná postava Floyda Talberta z válečného mini-seriálu Band of Brothers aby následně hrál v britském dramatu AKA /2002/ spolu s hereckým kolegou Peterem Youngblood Hillsem.

V hororu z 2.sv.války BELOW /2002/, na kterém se scénáristicky podílel režisér Darren Aronofsky hrál vedlejší postavu Zapa stejně jako v akčním blockbusteru THE DARK KNIGHT /2008/ ve vedlejší roli vězně z přístavu.

Spolu s Wesley Snipsem účinkoval v akčním thrilleru THE DETONATOR /2006/ v menší roli Dimitra Ilincy.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2009 Sabor tropical
2008 Temný rytíř
2006 Detonator
2004 Popcorn & Coke
2002 AKA
Hlubina

TV seriály

2010 Protiúder (TV seriál)
2006 Genie in the House (TV seriál)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Body (E10)
Proč bojujeme? (E09)
Poslední hlídka (E08)
další epizody (9)
1998 Renford Rejects (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace