Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Béčko jako bič. Příšerné triky (ponorka vypadá jako model z 3D studia, protáhlý renderem bez nánosu texur), lehce zmatený scénář, jehož pisatel o plynulých žánorvých přechodech zřejmě nikdy neslyšel (a proto působí všechny dialogy typu "This boat is cursed." opravdu směšně - není jediným slovem uvozeno, že jsme vstoupili na půdu duchařiny!) a nezvyklá hustota hereckých tváří na metr čtvereční. Než se vlastně pořádně dozvíte, kdo je kdo, a začnete chytat jména, všichni jsou už mrtví. Proč tedy ***? Hladina má opravdu VELICE hutnou atmosféru. A právě proto stojí o celé dva stupně výše než Ghost Ship. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Docela funkční béčko, které překvapí pořádnou atmosférou, která přesvědčivě funguje celý film. Herci mě příliš nepřesvědčili o svých kvalitách, možná výjimky Bruce Greenwood (jako velitel Brice) a nesympatický Holt McCallany (jako Loomis). Model ponorky a okolního prostředí působí místy velice trapně uměle – maketově. Aspoň fungovala ponorková stísněná nemoc. 5/10* ()

Reklama

Apophis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, solidní horor... Nemůžete od toho čekat superfilm, ale bát se budete... Kladem je to, že se film nepokouší uměle zvyšovat napětí nechutnostmi... Film se snaží pracovat spíš se psychikou a v rámci jeho možností se mu to daří... Děj sice chvílemi trošku pokulhává, ale herci to hrají solidně... Nemůžeme od nich čekat Oskarové výkony, ale propadák to také není... Zvláštní efekty jsou poměrně dobré... Shrnu-li to, jedná se o film, který doporučuji shlédnout, ale to je vše... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci zpestřit si filmový jídelníček nějakou jednohubkou, která druhý den úplně vyšumí z hlavy. Zde to dopadlo ale trošičku hůř, takže pane Twohy, udělejte si to jak chcete, ale ten čas, který jsem věnoval této hovadině budu chtít vrátit i s úrokama. Zvolte jiné zaměstnání, protože Vaše filmy škodí našemu zdraví. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bože, takové téma a takhle zazděné... co dím! Potopené! Atmosféra filmu by mohla být z říše delikates – stísněné prostory ponorky, nad hlavou desítky metrů vodního náhrobku a v ocelovém těle plavidla straší... Bohužel Twohyho ponorka je zatracený kulisový papundeklu bez špetky té realistické klaustrofobní atmosféry, která umí být sama o sobě děsivější než všech šest smyslů správného duchaře. O hereckých výkonech by nemělo cenu u takového béčka vůbec mluvit, kdyby se Twohy nepokoušel o jakési ňoumovité psychologizování, které ve spojení s křečovitými výkony hlavních aktérů působí směšně. Efekty jsou typicky béčkové, ale dojem spíše vylepšují. Podobně jako několikero působivých míst (např. oprava vnitřního pláště lodi) a zvukové efekty. Mít tenhle film šikovnějšího režiséra a scénář smířený s vlastní (pod)průměrností, mohlo to být žrádlo alespoň na úrovni Černočerné tmy. Takhle sotva lehký podprůměr. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa USS Tiger Shark potápa, je jasne vidieť, že dve vodotesné dvere sú otvorené, čo je chybou, pri potápaní by boli samozrejme zatvorené. (Arsenal83)
  • Na ponorkách z 2. svetovej vojny boli batérie naplnené horľavým materiálom, takže sa na nich nesmelo fajčiť ani akokoľvek páliť oheň. Rovnako to bolo (a stále je) aj s krémom na topánky – nepoužíva sa z dôvodu nemožnosti odstránenia pachov z lode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama