foto

Luise Bähr

  • nar. 23.6.1979 (40 let)
    Frankfurt nad Mohanem, Hessen, Západní Německo

Biografie

Marie Luise Bähr sa narodila 23.6.1979 vo Frankfurte nad Mohanom, kde získala aj svoje herecké vzdelanie v Štúdiu divadla a tanca.

Presadila sa krátkometrážnym filmom Platonická láska (Platonische Liebe) a známou sa stala aj vďaka seriálu televízie ZDF Der Landarzt. Od roku 2010 hrala Hannu Sommer v telenovele Hanna – Folge deinem Herzen, ktorá bola pokračovaním seriálu Alisa – Folge deinem Herzen. V roku 2010 si zahrala aj Luisu von Mecklenburg-Strelitz v dokumente Luise – Königin der Herzen, ktorá sa svadbou s Friedrichom Wilhelmom III. stala pruskou kráľovnou.

Okrem toho sme ju mohli vidieť v romantických filmoch od Rosamundy Pilcher, Ingy Lindströmovej, Katie Ffordeovej, Emilie Richardsovej či v seriáloch Mallorca – Suche nach dem Paradies, Das Traumschiff, SOKO Stuttgart alebo Polizei Hamburg.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ich liebe alles, was ich an dir hasse
2016 Freddy Eddy
2014 Otcem na poslední chvíli
2012 Katie Fforde: Maják s vyhlídkou (TV film)
Rodinné záležitosti (TV film)
2011 Die Superbullen - Sie kennen keine Gnade
Emilie Richards: Volba srdcem (TV film)
Extinction - The G.M.O. Chronicles
Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach Sevilla (TV film)
Láska, děti a touha v srdci (TV film)
What a Man
2010 Rosamunde Pilcherová: Sňatek z rozumu (TV film)
2009 Loď snů - Emiráty (TV film)
Příběhy o lásce: Dotek lásky (TV film)
Von ganzem Herzen (TV film)
2008 Rudý baron
Srdce ve větru (TV film)
2007 Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach Burma (TV film)
Ostrov pokladů (TV film)
2006 Drawn in Blood
Polizeiruf 110 - Tod im Ballhaus (TV film)
Zwei Bräute und eine Affäre (TV film)
2005 Kroky k nápravě světa
Von wegen!
2004 Moře lásky: Farma u jezera (TV film)
Rosamunde Pilcher: Sen jednoho léta (TV film)
2003 Schwer verknallt (TV film)
2002 Jen vážně (TV film)
2001 Ostrov hrůzy (TV film)
1999 Das Callgirl (TV film)

TV seriály

2015 Männer! Alles auf Anfang (TV seriál)
2013 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Graf Porno (S12E17)
2012 Poslední polda (TV seriál)
Odpuštění (S03E13)
2010 Hanna - Folge deinem Herzen (TV seriál)
2009 Alisa - Jdi za svým srdcem (TV seriál)
Die Bergretter (TV seriál)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
2007 Plavba snů (TV seriál)
Policie Hamburk (TV seriál)
2006 M.E.T.R.O. - Ein Team auf Leben und Tod (TV seriál)
Krim-Kongo (E01)
Údolí Divokých růží (TV seriál)
2004 SOKO Wismar (TV seriál)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Amors Pfeil (S07E09)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
2002 Zwei Profis (TV seriál)
2001 Sommer und Bolten: Gute Ärzte, keine Engel (TV seriál)
1999 Nesthocker - Familie zu verschenken (TV seriál)
1998 Mallorca (TV seriál)
1997 Dr. Sommerfeld - Neues vom Bülowbogen (TV seriál)
Létající doktoři (TV seriál)
Nikola (TV seriál)
Pobřežní stráž (TV seriál)
1995 Šimpanz Charly (TV seriál)
1994 Die Wache (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Marienhof (TV seriál)
1987 Doktor z venkova (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
Případ pro dva (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2010 Luise - Königin der Herzen (TV film)
2009 La Vie sauvage des animaux domestiques

Host

TV pořady

2014 MDR um 4 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky