Reklama

Reklama

Randeep Hooda

Randeep Hooda

nar. 20.08.1976 (47 let)
Rohtak, Haryana, Indie

Biografie

Randep Hooda se narodil do rodiny chirurga a političky. Herectví odjel studovat do australského Melbourne. Po návratu jej kontaktovaly modelingové agentury - dodnes je považován za jednoho z nejpřitažlivějších indických herců. Současně začal účinkovat v divadlech.

První roli v koprodukčním snímku Bouřlivá svatba (2001) nedostal ani tak kvůli svému vzhledu nebo hereckým zkušenostem, ale spíše kvůli australskému přízvuku. Na další film si ale musel počkat čtyři roky. Hlavní role gangstera v úspěšném thrilleru D (2005) byla ovšem přelomová. Opačnou roli, poctivého policajta, si zahrál v Once Upon a Time in Mumbaai (2010). Další úspěchy zaznamenal v povídkovém dramatu Bombay talkies (2013) nebo v romantické road-movie Highway (2014).

Randep Hooda se jako jediný bollywoodský herec věnuje jezdeckému sportu, hlavně parkurovému skákání. Na internetu vede hojně navštěvovaný blog, kde mimo jiné probírá i otázky rasismu. Angažuje se rovněž v charitativních akcích, zejména proti hladu nebo sebevraždám.

Epistemolog

Herec

Režisér

Scenárista

Host

Reklama

Reklama