Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a veselá Veera (Alia Bhatt), dievča z veľkomesta sa v noci zdržiava na diaľnici so svojím snúbencom. O štyri dni sa majú vziať. Náhle sa však jej život v okamihu prevráti naruby, keď miesto zážitkov spojených so svadbou musí čeliť únosu. Kvôli nemu už nikdy nebude ako predtým. Gang únoscov však spanikári, keď sa dozvie, že si nechtiac vybrali práve dcéru bohatého a mocného priemyselníka. Ich plán, podľa ktorého požiadajú o výkupné, sa rozplynie v strachu z odhalenia. Šéf gangu má však pevné nervy a je odhodlaný zo situácie vyťažiť, čo sa dá. Dni plynú a Veera cestuje s gangom ďaleko od miesta činu. Čoskoro si začína uvedomovať, že medzi ňou a šéfom gangu vzniká zvláštne puto. Napriek tomu, že je ním väznená, sa začína cítiť slobodne, ako nikdy predtým. Dúfa, že diaľnica, po ktorej cestujú, sa nikdy neskončí. Ide len o chvíľkové poblúznenie alebo o pocit, ktorý už nezmizne? (Incantator)

(více)

Recenze (15)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov ktoré berú dych, dejová línia je síce silno predpokladateľná,(čo dodnes ešte nebolo vymyslené?) ale to spracovanie stojí za to. Odhliadnuc od úžasných kulís prírody, hôr a horských oblastí na tomto filme "niečo" je. Imtiaz je proste pán režisér milujem jeho filmy a tento mi to zase len potvrdil aj keď je iný. Úžasný čo dodať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jáj, skvelý koncept príbehu a celkovej zápletky, no ten spád bol v tomto prípade fakt pribrzdený množstvom zdĺhavých scén. Aké je to zaľúbiť sa do vlastného únoscu? A dá sa vôbec považovať za únos niečo, kde sa človek po prvý krát v živote cíti žiadúcim a naozaj slobodným, bez toho aby sa mu do života neustále miešala rodina a organizovala každý deň? Tá ústredná myšlienka sa mi naozaj veľmi páčila, no všetko okolo toho mi prišlo veľmi nevyvážené. Samozrejme to zachraňovalo krásne prostredie "na konci sveta" pod Himalájami, no a taktiež zopár príjemných dialógov, no inak bol dej tak trochu nevýrazný. Škoda, bolo by to za 4*, ale takto len za tri. ()

Reklama

andiek05 

všechny recenze uživatele

Přestože mi chování hlavní hrdinky přišlo z počátku podivné, po odkrývání dalších věcí už bylo docela i pochopitelné. Příběh byl zajímavý a scenérie byly nádherné, že i většina filmu (když nepočítám nečekané výstřely apod.) na mě působila dost uklidňujícím dojmem :-D Konec nebyl zas až tak překvapující, protože to byla pro mĕ ta pravděpodobnější možnost. Krásný film! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hej, byla si unesená! Musíš vypadat nervózně. Kdo za tebe jinak zaplatí? Přestaň se smát! Buď vážná!“ Indická romantická pohádka. Značně absurdní, úsměvná a…nevyrovnaná. Film je podobný hlavní hrdince. Někdy naprosto odzbrojující a zábavný, jindy otravný a mimo. Třeba jen ty Veeriny myšlenkové pochody, které neustále prezentovala nahlas, nebo na druhou stranu Mahabirova hraná tvrdost a pak pro změnu plačtivost, to jsem prostě nepobíral a jen nechápavě zíral. Či ten dost kýčovitý závěr (zbytečně) našroubovaný na původní emočně velmi silný konec. Nebo to maximálně umělé zabírání Veery proti hvězdné obloze a poušti (?) a na druhé straně nádherné, ničím neposkvrněné, osvobozující Himaláje. A tak bych mohl pokračovat dál, film zkrátka občas vybočí lépe (nezapomenu především na perfektní taneční scénu), jindy zase hůře, nicméně ve výsledku je to průměr. „Vše je v troskách. Co teď?“ – „Sedneme si na střechu.“ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Psychoterapie únosem? Nejsem si jistá, že by to psychologicky mohlo fungovat a ani v průběhu filmu jsem některým pohnutkám postav nevěřila, ale jak se postupně odhalovaly zážitky z jejich minulosti, začalo to dávat smysl. I když je snímek do jisté míry limonáda, přece si mě získal. Hlavně dvojím hereckým zjevením. Míváte taky ten pocit, když znáte nějakého herce, viděli jste ho v několika filmech, ale pak najednou uvidíte film, kdy si ho doopravdy VŠIMNETE? A pak už ho nikdy nebudete vnímat stejně? _____ Alia Bhatt si mě zde podmanila scénou hořké vzpomínky na čokoládu, Randeep Hooda pohledy, které vydaly za tisíce slov a vrcholným momentem, kdy fyzicky nedokázal unést emoce, které cítil. Protože to nebyla jen láska, ale i drásavá vzpomínka a zoufalství nad životem, který nikdy nebude mít. Jeho předešlé zuřivé záchvaty vzteku získaly širší rozměr - nezlobil se jen na ostatní, ale i na sebe a na to, co mu život provedl. Závěr v nádherných a svěžích Himalájích je návratem k dětské čistotě, k upřímnosti a absolutní důvěře, kterou oba hrdinové už dávno za dost krutých okolností ztratili. ____ Romantický příběh s několika fackami, vtipnými hláškami a osudovostí. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama