foto

Timo Salminen

  • nar. 11.7.1952 (68 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Kameramanská filmografie

Filmy

2019 Poissonsexe
2018 Ma branche toute fine
2017 Druhá strana naděje
2016 Axilas
Varshava
2014 Jauja
Pauza
2012 Staré město
2011 Le Havre
2009 Havukka-ahon ajattelija
2006 Světla v soumraku
2004 Honey Baby
Pan Pelikán
Visions of Europe
2002 Dalších deset minut
Dogs Have No Hell
Muž bez minulosti
2001 Klassikko
2000 Touha po Jackovi
1999 Juha
1997 Tichá vesnice
1996 Mraky odtáhly
Välittäjä
1994 Drž si šátek, Tatjano
Iron Horsemen
Leningradští kovbojové potkávají Mojžíše
1993 Hranice smrti
1992 Bohémský život
Shit Happens
Tuhlaajapoika
1990 Amazon
Děvče ze sirkárny
Najal jsem si vraha
1989 Cha Cha Cha
Leningradští kovbojové dobývají Ameriku
Papírová hvězda
1988 Ariel
1987 Hamlet podniká
Tilinteko
1986 Rocky VI
Stíny v ráji
1985 Calamari Union
Rosso
1984 Klaani - tarina Sammakoitten suvusta
1983 Zločin a trest
1982 Vyvrhelové

Dokumentární

2016 Swagger
2013 Juice Leskinen & Grand Slam: Bluesia Pieksämäen asemalla
2008 Helsinki, ikuisesti
2004 Bico
1994 Total Balalaika Show (koncert)
1993 Miksi en puhu venäjää
1983 Taistelu senteistä
1981 Saimaa-ilmiö
1980 Saari (studentský film)

Hudební videoklipy

1996 Oo aina ihminen (hudební videoklip)
1995 M.A. Numminen Goes Tech-no (hudební videoklip)
1993 Leningrad Cowboy - These Boots (hudební videoklip)
1992 Leningrad Cowboys - Those Were the Days (hudební videoklip)
1987 L. A. Woman (hudební videoklip)
Rich Little Bitch (hudební videoklip)
Thru the Wire (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2001 Klassikko
1999 Juha
1992 Bohémský život
1989 Papírová hvězda
1965 Teatterituokio: Ruukku (TV film)
1956 Odsun

Dokumentární

1991 Missä on Musette?

Fanoušci tvůrce