Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Spíš - Bling Ring: Jako PIPKY... Film, který je prázdný jako šatník Lindsay Lohan po nájezdu téhle partičky. Námět je sice zajímavý, ale Sofia Coppola zklamala především jako scénáristka - žádné drama, ani sonda do hlav amerických teenagerů se nekonají. Je to spíš hodinu a půl dlouhý průvodce šatníkem a obydlím Hollywoodských hvězd. Hodinu stopáže zabere neustále opakované vykrádání domů, které ale nic nepřináší, zápletka vlastně neexistuje a ani postavy nejsou nijak zajímavě rozebrané. Jedná se vlastně jen o převyprávění známeho příběhu, bez jakékoliv nadstavby, bezduché pozlátko, které okolo vás prošumí jako Schumi v dobách největší slávy.

plakát

Mistrovský plán (2011) 

Je zvláštní co všechno dneska může dostat nálepku komedie. Já jsem za celou dobu nezvedl koutky ani o pár milimetrů. Není to ani akční, ani komedie, možná trošku krimi. Ale spíš je to prostě jen "film". Čirý a bezbarvý, se zápletkou, která je kompletně over the top - možná proto komedie. Postavy si nijak nestihnete oblíbit, ani není proč. Eddieho comeback se opět nekoná - jeho postava je ukecaná jako vždy, ale spíš jen tak žvatlá, o nic vtipného se nejedná. A tak je to asi s celým filmem. Jen tak prošumí, nepobaví, nenapne, nenadchne, ale neurazí. I když, udělat kvalitní film v tomhle případě asi nikdo ani nechtěl. Účelem bylo nalákat nás do kin na hvězdné obsazení, vydělat nějaké peníze a zase jet o dům dál. Vskutku "mistrovský plán". Ať zvedne ruce ten, kdo si bude za půl roku pamatovat, že tenhle film někdy viděl. Nikdo nic? To jsem si mohl myslet.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Stevene Stevene, tohle se fakt nepovedlo. Pravděpodobně tvůj nejslabší film, že by jsi začínal být senilní? O kom ten příběh vlastně je? O chlapci? O koni? .... Ve filmu se objeví strašně moc postav a žádná z nich nedostane dostatek prostoru, kromě koně, který jako ústřední postava prostě nestačí. Steven vždycky uměl hrát na city, ale uměl to s citem. Tohle je ale silná dávka patosu na každém kroku. V Ryanovi jsem Spielbergovi odpustil příběh lehce přitažený za vlasy, ale to co se děje tady, už je na mě moc. Tahle přehlídka kýče a patosu mě strašně zklamala a vlastně ani nevím proč dávám tři hvězdy. Nejspíš jenom z úcty k režisérovi a dobré kameře...

plakát

Fighter (2010) 

Civilně natočený film, bez přílišného patosu, který si nehraje na velké umělecké dílo. Je pouze upřímným, příjemně plynoucím filmem, který se soustředí především na příběh jako takový. Ten je spíše než na boxu, založený na silném, ale komplikovaném vztahu dvou bratrů a jejich okolí. Je vyprávěný s naprostou přirozeností a to především díky skvělému obsazení. Postavy jsou více než uvěřitelné, nejsou pouze černobílé, vyretušované a překvapivě krásné, jak bývá v Hollywoodu zvykem. Klidně bych uvěřil, že byl film natočený v 90. letech. I přes příjemnou řemeslnou poctivost a "nehollywoodskou" skromnost, ve mě však Fighter nezanechal větší emocionální stopu, která by mě přiměla podívat se znovu. Proto dávám za 4*.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Tak já nevím. Začátek mě fakt nadchnul. Bohémský Rogen, jeho "cool" parťák Kato se svými hračičkami a prací všeho druhu a skvělý Waltz, jehož Chudnofsky se snaží být stylovým a děsivým antihrdinou, což se mu celkem vtipně nedaří. Ale jak rychle mě film nadchl, tak rychle nadšení opadlo. Všechno je to vlastně postavené na hlavu. Rogen, který by měl být hlavním "hrdinou", je jen rozmazlený, sebestředný fracek a být Katem tak mu ani nepodám ruku. Čekal jsem na nějakou proměnu hlavního hrdiny, ale ta přijde až v závěru filmu a proběhne hodně nenápadně. Nejlepší postavou tudíž zůstává Kato, Rogen je jako centrální postava akorát tak k smíchu. A to je docela k pláči. Cameron Diaz, jejíž role je vlastně úplně zbytečná, mi přijde jako nesmyslně obsazená. K mladým "borcům" by to chtělo nějakou adekvátnější partnerku, hlavně co se týče věku, tady prostě nefunguje. Postupem filmu se vytrácí to dobré a zábavné ze začátku, z dobrých akčních scén (hlavně Kato), se stávají scény průměrné a často nepřehledné. A ten konec? Tak ten mě opravdu vytočil a zkazil mi celkový pohled na film. Za 1. Od začátku se trošku hrálo i na romantiku (souboj o Cameron) a když člověk na konci čeká nějaké rozuzlení, žádné se nekoná. Za 2. To vypořádaní se s padouchy a závěrečná katarze, to všechno proběhne strašně rychle, málo dramaticky a než se stihnete zorientovat tak je konec. Přijde mi jako by Gondryho natáčení ze začátku hrozně bavilo, ale ke konci už ho nudilo a chtěli to mít rychle za sebou.

plakát

Jonah Hex (2010) 

Námět Jonaha Hexe měl celkem silný potenciál, ale jak už je v Hollywoodu v posledních pár letech dobrým zvykem, stala se z něj pouhá rychlokvaška a z potenciálu nezbylo vůbec nic. Před shlédnutím filmu jsem si přečetl hodně negativních recenzí. Po prvních desítkách minut jsem je nechápal: Nechybělo nic - správně drsný a sarkastický hrdina, který touží po pomstě, slizký antihero v podání skvělého Johna Malkoviche a jeho vyšinutý pomocník, zpustlý divoký západ, temná a trochu mystická atmosféra. Ale moje nadšení trvalo jen krátce. Příběh se hodně rychle začal ztrácet v nijakosti, navíc v některých aspektech dost připomínal Wild Wild West :-O a ke konci už autoři nejspíš vůbec nevěděli jak se s námětem vypořádat a začali hodně přehánět. Navíc mě znechutilo prvoplánové obsazení Megan Fox, která filmem jen prošuměla a které jsem westernovou roli věřil asi tak jako Paroubkovi úsměv. Napálili mě, nalákali, ale zklamali. Stačilo možná jen držet se trochu při zemi, vymyslet komornější příběh, pak by to nejspíš fungovalo.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

No musím uznat, že oproti trapnému druhému dílu, který si hrál na efekt a vypadal jakoby ho natočil pasák a třetímu dílu, který jsem snad ani nedokoukal do konce, mě čtvrtý díl příjemně překvapil a pobavil. Z celé série se nejvíc blíží prvním dílu, což je jedině dobře...Ve svém žánru určitě jeden z těch lepších filmů. Scénář není originální a ani nijak zvlášť inteligentní, ale když na to všechno koukám s nadhledem tak se bavím, obzvlášť u poslední scény.....Bez Vina to prostě nebylo ono..:-)

plakát

Darebáčci (2000) 

Asi poslední Woodyho komediiální dílo klasického střihu. Ale jen na chvíli. Začátek mi trošku připomněl Seber prachy a zmiz, ale jakmile se film přehoupl přes bankovní loupež tak se mi začal jevit spíše trochu jako Scenes from the mall (Taková normální láska), kterého se Woody zúčastnil pouze jako herec a ketrý měl sice zajímavý obsah a dialogy, ale tak trošku mu chyběla pointa. Film začíná velice slibně, jak zápletkou, tak hereckým představením, ale obojímu je rychle učiněna přítrž. Zčistajasna příběh opouští svůj námět, který nabízel spoustu zajímavých situací a po zbytek filmu už sledujeme pouze vztah hlavního páru. Zápletka se téměř vytrácí a film skončií ve své podstatě opět na začátku. Z filmu jsem pochopil, že se nám Woody Allen nejspíš snažil vysvětlit svůj postoj k poslání Pygmalionu - tedy, že je naivní se jako G.B. Shaw domnívat, že lidé z nižších společenských tříd mohou díky "troše" píle, peněz a pomoci jiných proniknout mezi společenskou smetánku. To je sice hezké, ale film kolem mě prostě jen proplul a nic, kromě pár vtipných hlášek a klasicky brilantních dialogů, ve mě nezanechal. Navíc mě mrzí, že se ke slovu nedostaly některé slibně vyhlížející vedlejší postavy, mám na mysli hlavně Jona Lovitze a Michaela Rapaporta.

plakát

Travička zelená (2008) 

Pineapple Express mi udělal radost. Je to jasný důkaz, že i dneska se dají natočit (nejen) zhulenecké komedie, které nejsou založené jen na obscenních vtipech. Dá se to dělat poměrně inteligentněji. S nástupem apatow company přivál do plachet komediálního žánru čerstvý vítr což bylo třeba. Už bylo dost Prciček, Zahulíme uvidíme a podobných Děsných bijáků.

plakát

Příliš dlouhé zásnuby (2004) 

Přes to, že jsem byl více než polovinu filmu zmatený ve spleti postav, které se postupně objevovaly a odhalovaly, film J.P. Jeuneta mě oslovil. Je to za to jak se režisér chopil zapeklitého scénáře, jak si poradil s kamerou a také s žánrovou rozmanitostí. Skloubit v jednom filmu romantický, válečný a detektivní příběh, místy opepřený úsměvným nadhledem, určitě není lehký úkol.K tomu přidejte skvělou výpravu, hudbu a okouzlující Audrey Tatou a je po všech pochybnostech. Film mě prostě okouzlil a dávám za pět...hvězd samozřejmě:-)