Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (162)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Spousta černého humoru o vražedné rodince, která má ne zrovna obvyklé způsoby, ale přesto je královsky zábavná a strašidelná, navíc Christina Ricci jako malá začínající herečka v roli Wednesday byla naprosto úchvatná, kdy s kamennou tváří odříkává veškerý text. (Wednesday a Pugsley prodávají nápoje. Přijde za nimi skautka.) skautka: Je to z pravého citrónu? Wednesday Addams: Ano. skautka: Mám ráda pouze přírodní stravu od domácích pěstitelů a bez konzervace. Koupím si kelímek, když si koupíte krabici skvělých dívčích skautských sušenek. Wednesday Addams: A jsou z pravých dívčích skautek?

plakát

Amadeus (1984) 

Miloš Forman znovu potvrzuje že prostě umí a že je nejlepší český režisér a líčí životní příběh jednoho z nejlepších skladatelů všech dob, který je zde vybraven jako velmi kontroverzní osobnost. Přesto jsou výkony všech herců na velmi vysoké úrovni a film je skutečně epický. W. A. Mozart: Tak proč se bavit o sochách z mramoru, které mramor i serou?

plakát

Apollo 13 (1995) 

Znovu Tom Hanks a znovu úžasný film plný emocí na palubě ve všech směrech neúspěšného letu, který se ale stejně dokáže vrátit na Zemi a Houston proto slaví úspěch. Nešťastná třináctka... Film je ale hlavně o inteligenci, která sálá z celého řídícího centra a od všech pracovníků a právě jejich dřina a chytrost přiveze Apollo 13 zpátky domů. Blanch Lovellová: Nemusíš mít strach. Věřím, že kdyby automatická pračka uměla létat, můj syn by s ní přistál.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Jedna z nejlepších českých pohádek a seriálů z této doby vůbec. Nabitá hereckými esy v čele s Vladimírem Menšíkem, Stellou Zázvorkovou a mnoha mnoha dalšími, osttně přečtěte si obsazení, samá známá jména. Úspěch v zahraničí tedy na sebe nenechal dlouho čekat.

plakát

Armageddon (1998) 

Znovu Michael Bay, i když mi to jeho vlastenectví začíná lézt na mozek, tak tohle dílo mám rád, je sice značně přehnané, ale plné super momentů i hlášek a je nabitý hvězdami, které mají role na tělo: Bruce Willis, Ben Affleck, Billy Bob Thorton, Michael Clarke Duncan a Liv Tyler. Charles "Chick" Chapple: Když A. J. otec zemřel, řekl jsi, že mu kluka postaráš, nevím jestli zastřelit ho znamená se o něho postarat.

plakát

Asterix a Kleopatra (1968) 

Jeden z nejlepších dílů obsahuje vše co je třeba, celý film hlavní hrdiny, egypťany i když historicky poněkud odlišné, piráty ale i nějakého toho zloducha mimo římanů. Skvělá věc!

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Christian Clavier a Gerard Depardieu jsou skvělí herci pro ústřední dvojici a jejich charizma je cítit po celou dobu filmu. Příběh je inspirovaný dílem Asterix a Galové a líbil se mi více než kreslený, protože ten nebyl co se týče příběhu tolik propracovaný jako hraný. Francouzská klasika. Panoramix: To je konec jeho vousu. Obelix: Na druhym konci bude on! Asterix: Tos vymyslel vlastní hlavou? Omlouvám se Malarkeyovi, ale poprvé kopíruji stejnou hlášku, ale tahle mi prostě přišla nejlepší.

plakát

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002) 

Lepší než první díl a to hlavně že téma není tolik vážné a film obsahuje neskutečnou spoustu vtipných hlášek, momentů a různých parodií. Navíc zde máme stejné geniální herecké obsazení a navíc přibyla extrémně sympatická postava Numerobise,který je zdrojem většiny vtipných scén a kterého hraje Jamel Debbouze a má zde mnohem lepší roli než v novějším Dni Vítězství. Numerobis: Dobrý den! Nevíte, jak se dostanu do galské vesnice? voják: Nejlíp uděláte, když půjdete po fackách...

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Stále vtipní, stále silní a udatní, prostě naši milí Galové s celou parádou. V tomto díle zachraňují Galy Tragikomixe a Falbalu a nakonec zavítají až k Caesarovi do Říma na oslavu jeho narozenin. Proč nedám o hvězdičku víc je asi pouze příšerný český dabing, na který se ale nakonec dá stejně zvyknout. Briseradius: Jste zařazeni do první legie, třetí kohorta, druhý manipul, první centurie. Tohle musíte uvést, když se budete hlásit. Zahlaste se mi! Asterix: Asterix, těší mě. Obelix: Obelix, jak se vede?

plakát

Astérix a velký boj (1989) 

Spolu s návštěvou Ameriky je to druhý nepříliš povedený díl s divným příběhem a kvůli zbláznění Panoramixe jekési netradiční Asterixovské dobrodružství s temnou atmosférou a slabým dabingem, přes to všechno ale obsahuje mnoho světlých míst.