Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (13)

Robert Kirkman (spisovatel / scenárista / tvůrce)

23.08.2015

"Jsem tlustý, nezdravý a velmi pomalý. Čekala by mne proto i pomalá a bolestivá smrt", řekl Robert Kirkman na G4 o přežití během zombie apokalypsy.Právě tomuto žánru však Robert naopak zrodil jednu z nejznámějších sérií - The Walking Dead (Živí mrtví). Na komiksovou scénu se Robert Kirkman dostal v roce 2000 s pomocí svého… (více)

Malcolm McLaren (herec / režisér / scenárista)

28.08.2011

Malcolm McLaren se narodil v severním Londýně těsně po válce. Jeho otec, inženýr skotského původu, rodinu opustil když byly Malcolmovi dva roky, vychovávala ho proto pouze matka a babička, která pocházela z rodiny dříve bohatých židů s portugalskými kořeny. Prý mu vždy říkala: "být zlý je v pořádku, být hodný je zkrátka nuda".… (více)

Tre Cool (herec)

28.08.2011

Frank Edwin Wright III., spíše známý svým uměleckým jménem Tré Cool, je bubeník jedné z nejznámějších punk rockových kapel současnosti - Green Day. Narodil se v Německém Frankfurtu 9.12.1972. Žil však s otcem, veteránem z války ve Vietnamu, a se starší sestrou Lori v Kalifornském Willits. Jeho sousedem byl Larry Livermore,… (více)

John DiMaggio (herec)

01.06.2008

John William DiMaggio je velmi produktivní americký dabér a příležitostný herec. Působí i jako komik v duu "Red Johnny and the Round Guy". Vystudoval Rutgers University a nyní bydlí v North Plainfield v New Jersey. Je také celkem dobrý beatboxer a účastnil se vystoupení s Cooliem. Nejvíce se ve světě filmu proslavil dabováním… (více)

Sala Baker (herec)

01.06.2008

Sala Baker se narodil 22.9.1976 ve Wellingtonu na Novém Zélandě a objevil se v mnoha známých filmech ve vedlejších rolích nebo jako kaskadér. Nejvíce ho proslavila trilogie PÁN PRSTENŮ, kde hrál Saurona během úvodní bitevní scény prvního filmu a později v kostýmech mnoha skřetů, ale i vojáků na straně Rohanu i Gondoru ve… (více)

Jaz Coleman (herec / skladatel)

01.06.2008

Jeremy „Jaz“ Coleman je frontman britské post-punkové hudební skupiny Killing Joke, s níž průběžně nahrává a vystupuje od roku 1978. Zároveň se věnuje klasické hudbě a na svém kontě má spolupráci s předními umělci celého světa. Žije hlavně v Praze, Londýně a na Novém Zélandu. V roce 2002 si zahrál v úspěšném filmu Petra Zelenky… (více)

B. J. Novak (herec / scenárista / režisér)

01.06.2008

Benjamin Joseph Manaly “B.J.” Novak je americký herec, komik, scénárista a režisér. Narodil se a vyrostl v městečku Newton v americkém státě Massachusetts do rodiny židovského spisovatele. V roce 1997 nastoupil na Harvardskou univerzitu a vystudoval zde anglickou a španělskou literaturu.Po vysoké škole se přestěhoval do Los… (více)

Steve Talley (herec)

01.06.2008

Steve "Stevie" Talley se narodil 12.8.1981 v Indianopolis v americkém státě Indiana. Jeho nejznámější role jsou charizmatický Dwight Stifler ze slavné rodiny ve filmech PRCI, PRCI, PRCIČKY: NAHÁ MÍLE a PRCI, PRCI, PRCIČKY: SPOLEK BETA, a Bryce v televizním seriálu KALIFORNSKÉ LÉTO. Objevil se i v několika hudebních klipech,… (více)

Keith Richards (herec / skladatel)

01.06.2008

Keith Richards je britský kytarista a skladatel kapely The Rolling Stones. Richards také spolupracoval s umělci jako Max Romeo, Hubert Sumlin, Les Paul, Tom Waits, Bono a The Edge z U2, Nona Hendryx, Jimi Hendrix , John Phillips a Aretha Franklin.Kdysi používal jméno Keith Richard, neboť Andrew Loog Oldham, první manažer The… (více)

Bo Svenson (herec / režisér)

01.06.2008

Bo Svenson je americký herec narozen ve Švédsku a proslavil se především filmy ze 70. a 80. let. Bo se narodil jako syn známé švédské zpěvačky Loly Iris Violy a Birgera Ragnar Svensona, který dělal bodyguarda švédskému králi. V roce 1958 rodina emigrovala do Spojených států, kde mladý Bo později loužil u námořnictva. V roce… (více)

Axel Stein (herec / režisér / scenárista)

01.06.2008

Axel Stein je německý komik a herec, narodil se roku 1982 v německém Wuppertalu. Už ve 12 letech na sebe upozornil v seriálu RTL DIE WACHE (1994 – 1997), ve kterém hrál tři roky. V roce 1998 ztvárnil v sitcomu televize SAT1 DOMOVNÍK KRAUSE (1998, 2000) Toma Gerharda, hrál syna titulní postavy Tommieho. Potom následoval seriál… (více)

Harry Sinclair (herec / režisér / scenárista)

01.06.2008

Harry Sinclair se narodil roku 1959 v Novozélandském Aucklandu a je filmový tvůrce, herec a muzikant. Začínal jako tvůrce několika krátkých filmů, později režíroval a produkoval např. filmy OBNAŽENÉ ŽENY MLUVÍ O SVÉM ŽIVOTĚ a THE PRICE OF MILK. Do povědomí se dostal jako Roger, jedna z hlavních postav ve filmu BRAINDEAD - ŽIVÍ… (více)

Eugene Levy (herec / tvůrce / scenárista)

01.06.2008

Narodil se do židovské rodiny v Kanadě, kde později vystudoval Westdale Secondary School a Connecticut College a stal se viceprezidentem McMaster Film Board, studentské filmové skupiny, kde poznal tvůrce filmů, I.Reitmana.Jeho kariéra šla strmě vzhůru díky účinkování v televizi, především díky různým scénkám. Je znám hlavně… (více)

Reklama