Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti reprízách se skvěle bavím, toť vše k obhajobě pěti hvězdiček. Dodatek po vidění kreslených filmů: Hraný Asterix si zachovává spíše tu ztřeštěnější stránku humoru, zato jí nasadil pořádný turbo boost a za animáky ani trochu nezaostává. Kostýmy, kulisy a celkové výtvarné ladění je rovněž poplatné animákům a naštěstí se nikdo nepokoušel o realistické ztvárnění nebo o drzé dodržování fyzikálních zákonů, takže Římani stále poletují vzduchem a tělesné schránky jsou nezničitelné. Nižší hodnocení přisuzuji hlavně věku hodnotících, kteří mají animáky zažité z dětství a jsou pro ně svým způsobem nedostižné. Christian Claviert, Gérard Depardieu a Roberto Benigni byli výbornou volbou do titulních rolí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Ří-mani, Ří-mani, Ří-mani... Římani, Římani jsou tady!!!" A samozřejmě taky věčný spor: "Není čerstvá!" "Je čerstvá!" Není moc filmů, u kterých bych si pamatovala, při jaké příležitosti jsem je viděla poprvé. Na prvního hraného "Asterixe" mi maminka dovolila koukat v televizi den předtím, než jsem šla do první třídy. Při nedávné projekci po letech mě zalila tahle nostalgická vlna, mnoho scén jsem byla schopná odříkat nazpaměť a smála jsem se nahlas. Tohle zpracování legendárního komiksu se zkrátka Francouzům moc povedlo, a i když jsem nikdy nemusela dění v aréně s hady a pavouky, za perfektní rodinnou zábavu musím přidat. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komiksy o Asterixovi a Obelixovi jsem nikdy nečetl, ale film mi přišel docela slušný. Dvě sympatické, stylové a vtipné postavy spolu s celou svou vesničkou vzdorují Césarovi a jeho legiím, díky kouzelnému lektvaru, který jim dává neuvěřitelnou sílu. Příjemný film, který dobře pobaví svou vtipností, dobrodružností a výtečnými charaktery, ztvárněnými solidními herci. Silné 3 hvězdy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již jen nápad udělat z Asterixových dobrodružství hraný film, je na samé hranici čirého šílenství. Výsledek nakonec překvapivě není zase až tak strašný. Obsazení je docela dobré, vizuálně je to i vcelku vydařené, ale svým infantilním humorem je to na zcela jiné úrovni než-li vyzrálé komiksové předlohy, které mají co říci i dospělým. To bohužel u této adaptace nehrozí, byť jen v jedné jediné scéně. Pro menší caparty ideální. Zidi má však rozhodně navíc. Škoda, tohle si Asterix ani Obelix nezasloužili. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Vůbec první převedení dobrodružství Asterixe a Obelixe na filmová plátna s živými herci (Gérard Depardieu a Christian Clavier). Už v roce 1960 chtěl však svou adaptaci natočit Claude Lelouch s neprofesionálními herci, což se mu nakonec nepodařilo. O něco později přišel se stejným nápadem Louis de Funès, který si chtěl dokonce zahrát roli Asterixe, avšak realizace projektu se mu také nepodařila. Navíc údajně chtěl hrát Asterixe bez kníru. (henrycruel)

Reklama

Reklama