Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (418)

plakát

Grizzly Man (2005) 

Neměl jsem tušení na co narazím, když jsem si jen chtěl sehnat "nějaký dokument o medvědech" .... Nedostalo se mi čekaného návalu infomací o životě těchto úžasných tvorů, ale víc než kde jinde zde zdůraznily jednu a tu nejdůležitější informaci - pokud se k medvědovi nechováte, jak máte, nedělá mu sebemenší problém vás roztrhat a sníst během mrknutí oka! O Timhoty Treadwellovi jsem dřív neslyšel a až teď (r. 2011) zjišťuji co to bylo za člověka. V běžném životě ho pronásledoval jen samý neúspěch, měl problémy s alkoholem a to všechno ho zavedlo mezi medvědy pro které žil a pro které (společně s přítelkyní co ho doprovázela) umřel. Neměl to v hlavě v pořádku, myslel si, že těm zvířatům pomáhá, ale ve skutečnosti oni pomáhali v jeho zoufalství jemu a jim spíše škodil. Krásné a unikátní záběry že života medvědů ovšem zaplaceny tak nepochopitelně krutou cenou. Ale kvůli těm záběrům to jak víme nedělal... Nádherně natočené, pravdivě a nezkresleně vyobrazené, plné otázek a pozdějšího uvažování ....

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

Ano Léta Páně 2007 jsem se taky díval na další vcelku zajímavý a tajuplný seriál plný nových nápadů a propracovanosti. V polovině druhé série se ale stala z propracovanosti naivita a z tajemna trapno a já jsem se na další ztrácení času u počítače vykašlal ... Dnes v roce 2011 koukám na web a při jednom hrozivém zjištění si říkám... "Vono to ještě běží ... ??"

plakát

Do moře míst (2011) (pořad) 

Nemám co vytknout... Dlouho jsem se k žádnému dokumentárnímu cyklu nedostal a Hanákovo zábavně-vzdělávací pojetí mi prostě sedí ! Ovšem imtelektuálové, ať si raději naladí National Geographic :)

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

No .. Nikola Tesla by měl smíšené pocity :-) V částech filmu, kde se pracovalo s vysokým napětím a transformátory by si jistě plesal blahem, ale na způsob, jakým se dnes toči filmy.. to by asi zůstal stát. Podobně já. Film se mi po vizuální stránce líbil moc a celková myšlenka spojení magie a vědy .. To uznávám .. to Rowlingovou nenapadlo :) Asi jsem potřeboval hodně silnou dávku dlouho neshlídnutého fantasy, tak jsem to celkem s chutí strávil. Ale pocitu, že "to už tady bylo" jsem se pochopitelně zbavit nemohl, ale moje výhoda oproti jiným otrávencům tady byla, že já to pochopil po deseti minutách a tak jsem si zbytek filmu prostě užíval, jak malej kluk... Jistě, pár trapných scén a větiček bych smazal z plátna, dost možná bych přidal hlavu Nicolase Cage a nahradil jinou .... ale celkově spokojenost.

plakát

Kód Navajo (2002) 

Já si obyčejně každý novodobý válečný film náramně užívám, ale tohle bylo zklamání. Pro mě zcela neosobní. Děj na mě nezapůsobil, nezajímal mě - jinak řečeno mi bylo jedno, jak se bude příběh vyvíjet dál, protože mi to bylo upřímně jedno. Nechci křivdit individualitám .. Ale za neúspěchem dost možná stojí u Cage.

plakát

Něco jako láska (2005) 

Trochu mě zamrzela "ta modrá barva" filmu tady. Z tý extrémný hroudy romantickejch filmů, kde bylo všechno předvídatelný a nudný... Tohle pro mě byl moc krásnej výčnělek s kusem pravdy a reality. Ale každý má oblíbený "romantický" film zkrátka jinačí. Že by to tak silně záleželo na tom, jaký sám kdo je a jaké má představy o lásce ??

plakát

Constantine (2005) 

Nemá snad Keanu nějakou úchylku v Satanistických filmech? :) Lawrence nám podal jeden z milionu soubojů dobra a zla a tenhle akční, burácející a krvavý způsob si určitě své obdivovatele najde.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Přesně ten typ filmu, kde bych čekal jak množství FULL hodnocení, tak i Odpadů. Ale pro mě je film jeden z těch debilně geniálních počinů, kde .............. teda když na to máte ten správný věk nebo správnou hladinu omamných látek v krvi ............... se povětšinu času tlemíte a nechápete, jak taková magořina mohla napadnout :)

plakát

Sága rodu Forsytů (2002) (seriál) 

Dokonalost. Jiné slovo to vystihnout nedokáže. Velice subjektivní protože jsem si (jak je mým zvykem) přečetl nejdříve knižní předlohu a pak huráá k počítači. Ta kniha je dostala. Naprosto jsem se do ní ponořil a zkrátka to není náhoda, že se o ní ve škole učí, protože její kvalita a význam jsou rozhodně na místě. Způsob, jakým se podařilo zfilmovat tohle dílo se vzal jeduduše řečeno za správný konec. Tragédie, těžké osudy těch dobrých, utrpení špatných ... zoufalství abezmoc plynoucí z rodinných křivd .... všechno. Nelze něž doporučit všem všech věků.