Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (51)

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Děsně uspěchaný film, který se snažil narvat vše do dvou hodin. Od Pearl Harbouru po Midway. Ve výsledku je vše uspěchané, přeskakuje z akce na akci, nesmyslné, ničemu se pořádně nevěnuje. Radši se podívat na starý film z 1976.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Jak tady již někdo psal - s klesající úrovní krve v alkoholu stoupá úroveň tohoto filmu. V jistém ohledu to byla hrozná sranda. V jiném - odpad. Ale počkáme na příští "domácí popíjení" a dáme dvojku. 8-)

plakát

Okem boha Hora (2000) (seriál) 

Jelikož mám rád dokumenty a nejvíc dokumenty o Egyptě, pustil jsem si tento a těšil jsem se na vědecké poznatky, které byly zmiňovany v textu distributora. Bohužel jsem postupně, jak šel děj, začal čím dál více bystřit a přemýšlet, o co tam vlastně jde. Stále jsem čekal, kdy řeknou, že nás seznamují s textem, který byl nalezen na nějakém svitku či zapsán v hrobce. Dokument však od první minuty, bez jakéhokoli úvodního slova či úvodní informace, rovnou naběhl jako agitační video, předvádějící učení nějaké sekty (jak je zde ostatně uváděn odkaz, nejspíše Školy mystérií Hórova oka či nějaké podobné). Ihned opustil většinu archeologicky doložených poznatků a začal předvádět své konstrukce, které bez jakýchkoli důkazů představuje jako fakta. Vše představované vemlouvavým, skoro až hypnotickým hlasem. Pokud bych se na tento dokument rovnou koukal jako na video, které představuje učení nějaké sekty, za své provedení by si zasloužilo 4*. Ale jako seriozní dokument to nemá nárok na více než jedinou *.

plakát

Dívčí válka (2004) 

Dokonale ironický film s krásným suchým britským humorem. Zas jednou jsme se od srdce zasmáli, což se nepodařilo mnohým komediím.

plakát

Tajemství Pravdy (2008) (seriál) 

Už dlouho jsem nebyl žádným filmem či seriálem tak zklamaný. Jak já, tak manželka, máme knižní předlohu velmi rádi a to, co z ní filmaři udělali, je katastrofa. Drobné odchylky od děje bych jim odpustil, ale to, že už v první sérii splácají dohromady postavy a epizody z několika knih, příšerné. Tento seriál nemá s knižní předlohou společného nic, kromě několika charakterů a místopisných názvů a domnívám se, že autor by měl filmaře žalovat za hanobení jeho díla. Kdybych hodnotil samotný seriál (a nečetl knihu), možná bych uvažoval o dvou či třech hvězdičkách, ale nemohu se odpoutat od knižní předlohy, tak bude pouze 1* a to za prostředí. Kdyby se scénaristé vykašlali na seriál, mohli z toho udělat několik skvělých a napínavých filmů (podobně jako Hary Potter od Rowlingové, klidně styl dvoudílných filmů od Hallmarku). Takto je to totální zbastlenina!

plakát

Karate Kid (1984) 

Jedna z největších klasik z doby mého mládí...

plakát

Avatar (2009) 

No... nevím... Triky a grafické zpracování na 5*, totálně klišoidní děj, tak na 1*. V průměru to ty 3* budou.

plakát

Legie (2010) 

Tak další z filmů, který měl potenciál, který autoři zcela a bez pardónu promrhali.

plakát

Kinta (2008) 

Film, který totálně propásl všechny možnosti, které měl. Tvůrcům se zdařilo sebral několik mistrů Číny v bojovém umění, pečlivě na to upozornit v úvodních titulcích... a pak je nevyužít. Když už se dostali do boje, byli poraženi. Děj zmatený, neustálé omílání stejných scén několikrát za sebou. Občas jsem se ztrácel. A konec zcela otevřený, bez uzavření děje. Ta jedna hvězdička pouze za závěrečný boj.