Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Tak tady dávám jednu hvězdu snad jen za Bridget Regan, kterou pro tuhle roli našli opravdu skvěle. Ale to je taky tak všechno. Jsem fanouškem knižní předlohy, ale tohle s tím opravdu nemá nic společného. Udělali z toho dobrodružný seriál pro děti. Kdybych nečetl knihy možná bych tomu dal o jednu hvězdu více, ale takhle určitě ne... ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Terry Goodkind je sice grafoman a dalsi z rady SF autoru kteri nevedi kdy prestat psat dalsi a dalsi pokracovani (ani nevim jestli uz Sword of Truth konecne ukoncil), nicmene nektere dili jeho sagy se cetli docela dobre. Tenhle serial se ovsem o dejovou linku otira jen velice povrchne a nakonec na ni temer rezignuje. Ve vysledku tak dili prevazne vycpavaji klasicke zapletky serialovych dilu ala Xena & Hercules. Takze je to zoufale neoriginalni + herci se taky moc nepretrhnou .. Jesli chcete videt jak se uspesne adaptuje fantasy zamirte k --> GoT, od Legend of Seeker se toho nedockate. ()

Reklama

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Proč, proboha proč museli všechno změnit? Na tomhle seriálu nezůstala doslova nit suchá. Richard je tupější, Kahlan drsnější, Chase neschopnější, Adie slabší, Rahl vše jen ne strašidelný. Možná tak Zedd zůstal. Dodatek - po přečtení 2/3 série musím říct, že ani Zedd nezůstal. děsná adaptace nejlepšího fantasy všech dob. Btw ta červená klobása vypadající jako anální kolík, kterou mají mordsity v ruce, to má být jako agiel? HAHA ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

velmi tazke rozhodovanie medzi 3 a 4 hviezdickami pre tento serial... neviem totiz ako ho mam hodnotit... ak ako seriozny serial, tak je to nieco hrozne, ak to mam hodnotit ako nastupcu serialov ako Herkules a Xena, tak som velmi velmi spokojny... uz dlho som nevidel nejake dobre fantasy prepracovane do serialu, kazdopadne kazdy diel robeny ako cez kopirak z minuleho atd - po case to prestane bavit.. jedine co prvu seriu drzi nad vodou je prekrasna Bridget Regan a len kvoli nej som mal silu pozerat dalsie diely... v druhej serii to je este lepsie vdaka dvojici Bridget Regan + Tabrett Bethell - slecny su na spapanie.... carodejnik je hlaskujuci klasik, Seeker je nudny a jeho skoky zo skaly v kazdom dieli su neskutocne nudne a unavujuce... postava Darkena Rahla podla mna mala dostat trosku viac priestoru, v druhej serii zasa Keeper... neskutocne ma ale pobavil a potesil Ted Raimi ktory sa mihol v asi 3 epizodach... ked si to tak cele zhrniem je to tak na 6/10.. ale za tie prekrasne zeny co tam behaju, bojuju, vzdychaju a v tych obleckoch... no musim dat aspon 7/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Prozatím mírně nadstřelené čtyřhvězdí a to především z důvodu, že takový seriál na obrazovkách prostě chybí. Seriál inspirující se klasikami z devadesátek, jako je nejen Xena či Hercules, ale třeba i The Lost World. Podobá se jim především svým epizodickým formátem, rozmanitostí zápletek a plochými charaktery. Je to braková fantasy zábava, jak má být a i když má seriál hromadu nedostatků jako např.: nerealisticky zrychlený vývoj postav, bezúčelné běhání z místa na místo, stále se opakující ne moc dobré souboje či hodně levná výprava, svým způsobem je zábavný, oddychový. Divák si prostě rád pustí další díl, další dobrodružství, i když ví, že hlavní hrdinové všechno zachrání a není se o koho bát. A místy seriál i ukazuje, že nechce být jen hloupou napodobeninou, ale snaží se některé díly pointovat a občas je i docela nekompromisní. Sympatické herecké obsazení mě u seriálu drží o to víc, Bridget Regan jako zpovědnice nemá chybu. Moje puberťácké já se cítí po první sérii uspokojené a zároveň se těší na druhou. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Hrozně rád bych i tentokrát udělil čtyřhvězdí, ale ať dělám, co dělám, druhá série si to prostě nezaslouží. Působí spíše už jako fanfikce, než jako plnohodnotná druhá řada. Ačkoli jsem se Richardem a Kahlan za ty dvě série hodně sžil, po celou dobu tato řada trpí jistou monotónností (paradoxně) a chaotickým writingem, kdy snad scénáristé napříč epizodami soutěží, kdo vymyslí praštěnější zápletku. Je to zábava a působí to jako lepší 90's seriál, ale někdy je to překombinované až příliš a často na to doplácí logika. Máme tu smrt, zmrtvýchvstání, vztahové twisty, za které by se nemusel stydět ani Dallas, paralelní vesmíry, přeskakování mezi těly a dokonce jeden takový ten "rekapitulační díl", kde se recyklují záběry z první série. Co mě ovšem potěšilo, že ač to do poslední chvíle nevypadalo, seriál je velice slušně zakončen - alespoň co se hlavní linie týče - a nekončí žádným trapným cliffhangerem. Nicméně za tu rozkolísanost tomu i přes mou přízeň lepší hodnocení nedám, ale i tak mě mrzí, že se seriál další série již nedočkal. Hodnocení série: 3/5 ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)
  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)
  • Pouhé zašněrování šatů zpovědnice Kahlan trvá přibližně 20 minut (Elegnor)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama