Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (51)

plakát

Americký ninja (1985) 

3* za to, že svého času, když jsem byl malej kluk a poprvé viděl film na videu, se mi to moc líbilo... Teď, s odstupem, jednoduchý děj, hloupé herecké výkony a scénář... Ale ta nostalgie 8-)

plakát

Asterix dobývá Ameriku (1994) 

Jak už napsali mnozí, snad nejslabší animovaný Asterix. Chybí mu humor předcházejících dílů, nehledě na dabing, nad kterým mnozí zapláčou. Postavy se náhle jmenovaly jinak, než v jiných dílech (pejsek se náhle z Idefixe stal Dogmatixem, Panoramix se stal jakýmsi Ketafixem nebo jak).

plakát

Avatar (2009) 

No... nevím... Triky a grafické zpracování na 5*, totálně klišoidní děj, tak na 1*. V průměru to ty 3* budou.

plakát

Bathory (2008) 

Další z filmů, na kterém jsme se s drahou polovičkou neshodli. Já to označoval za takový průměr, byť vybočující se stylu současného ČS filmu (do všeho vrazit tolik myšlenek a poselství, že by to amikům stačilo na 3 jiné filmy). Ona to označuje za 2,5 hodinovou nudu. Oceňuje sice netradiční pohled na život Bathory, ale to je tak jediné, co je možné ocenit. Bylo by to dobré téma na hodinový "dokument" ve stylu BBC, nebo by bylo potřeba vypustit alespoň hodinu děje a je jedno kterou 8-). Také Roden silně zklamal. Dost přehrával, vypadal a mluvil jak zombie (jak v té blbé reklamě). Naopak Friel byla kouzelná a velmi půvabná.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Děsně uspěchaný film, který se snažil narvat vše do dvou hodin. Od Pearl Harbouru po Midway. Ve výsledku je vše uspěchané, přeskakuje z akce na akci, nesmyslné, ničemu se pořádně nevěnuje. Radši se podívat na starý film z 1976.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

První dvě série by si zasloužily pět hvězdiček. Ale poté, co zemřel Moskalyk, jeho dcera situaci nezvládla zcela ideálně a zaměřila se na zcela jiné aspekty, než předchozí díly. Ty díly by si zasloužili hvězdičky 3 jako průměr - takže výsledné 4.

plakát

Demolition Man (1993) 

Velmi slušné výkony Wesleyho Snipese i, kupodivu, Sly Stallonea. Mnoho humorných situací a nápadů, které silně odlehčují celý film. Moc pěkné.

plakát

Den poté (2004) 

Co napsat o tomto filmů... Úchylárna. Logicky zcela nelogická, spousta nesmyslů až hovadin - banda kluků zdrhá chodbou a "honí" je mráz, mrakodrapy se viditelně pokrývají vlnou ledu, v -40 °C (nebo 60) pilot vyleze z havarovaného vrtulníku a okamžitě zmrzne a roztříští se. Prostě hovadina nevyšší třídy!!! Manželka to v kině nahlas komentovala (ani se jí nedivím) a donutila lidi si odsedávat.

plakát

Den poté (1983) (TV film) 

Dokonalý film. Snad nejreálnější zpracování následků jaderné války.

plakát

Dívčí válka (2004) 

Dokonale ironický film s krásným suchým britským humorem. Zas jednou jsme se od srdce zasmáli, což se nepodařilo mnohým komediím.