Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (51)

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Děsně uspěchaný film, který se snažil narvat vše do dvou hodin. Od Pearl Harbouru po Midway. Ve výsledku je vše uspěchané, přeskakuje z akce na akci, nesmyslné, ničemu se pořádně nevěnuje. Radši se podívat na starý film z 1976.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Jak tady již někdo psal - s klesající úrovní krve v alkoholu stoupá úroveň tohoto filmu. V jistém ohledu to byla hrozná sranda. V jiném - odpad. Ale počkáme na příští "domácí popíjení" a dáme dvojku. 8-)

plakát

Legie (2010) 

Tak další z filmů, který měl potenciál, který autoři zcela a bez pardónu promrhali.

plakát

Avatar (2009) 

No... nevím... Triky a grafické zpracování na 5*, totálně klišoidní děj, tak na 1*. V průměru to ty 3* budou.

plakát

Dračí past (2009) 

Tak jsem si myslel, že místo abych koukal na film opět hraju Dračí doupě. Podobná story, podobné složení skupiny, podobně infantilní rozhovory... Jen u DrD by závěrečný souboj s drakem (ve který jsem alespoň trochu doufal, že to vytáhne nahoru) trval déle než pár seknutí mečem.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Pěkně vizuelně zpracované, to se musí nechat. Ale... Od prvního dílu zůstává stopáž filmu stejná, na rozdíl od knihy, která tloustne. Tudíž při stejné délce filmu musí čím dál více děje vynechávat. Byli jsme v kině s kamarádem, který Pottera nečetl a když jsme se o tomto díle bavili, prohlásil: Když bych měl říct, o čem ten film byl, nevím co bych odpověděl... Osekali vše co mohli, vynechali vynechali vše co mohli... a možná ještě víc. Pro ty, co to četli, dobrý. Pro ostatní - nejdřív přečíst knihu.

plakát

Proč bychom se netopili (2009) (seriál) 

Silně problematický seriál. Do dílu 6 bych tomu dal 3*, poslední 4 díly tak možná ty 2*. Po zprůměrování to přec jen o kousek převažuje ke třem. Holt, některé seriály neví, kdy mají skončit.

plakát

Star Trek (2009) 

Tak jsem teď byl na novém Star Treku a... já vám nevím. Vrátil jsem se z toho fest rozpačitej... Jako samostatné sci-fi, bez větší vazby na Star Trek, to byl pěknej akční film. Ale... Pakliže vezmu v úvahu vazbu na ST, tímhle filmem zrušili časovou linii, kterou tvořilo 40 let filmů, seriálů atd... Ač velký fanda ST, dávám jen 3 hvězdičky, právě za zrušení ST historie.

plakát

Bathory (2008) 

Další z filmů, na kterém jsme se s drahou polovičkou neshodli. Já to označoval za takový průměr, byť vybočující se stylu současného ČS filmu (do všeho vrazit tolik myšlenek a poselství, že by to amikům stačilo na 3 jiné filmy). Ona to označuje za 2,5 hodinovou nudu. Oceňuje sice netradiční pohled na život Bathory, ale to je tak jediné, co je možné ocenit. Bylo by to dobré téma na hodinový "dokument" ve stylu BBC, nebo by bylo potřeba vypustit alespoň hodinu děje a je jedno kterou 8-). Také Roden silně zklamal. Dost přehrával, vypadal a mluvil jak zombie (jak v té blbé reklamě). Naopak Friel byla kouzelná a velmi půvabná.