Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Rychlý prachy (2007) (seriál) 

Kvalitní pokoukání. Pokaždé vykouzlí úsměv na tváři.

plakát

Striptýz (1996) 

Demi Moore s dvěma hvězdičkami. Nic víc nečekejte.

plakát

Chlapectví (2014) 

Revoluční snímek. Opravdu obdivuji Linklatera, který se nebál a pustil se do natáčení neskutečně náročného filmu. Dokázal udržet snímek pohromadě i přes to, že se natáčel 12 let. To si myslím, je opravdu obdivuhodné. Ale existuje víc důvodů, proč ho obdivovat. Je to především vykreslení zdánlivě obyčejných situacích neuvěřitelně zajímavým způsobem. Můžeme vinit skvělý scénář (který je však u Richarda zvykem) a díky tomu sledujeme stejně dobré a vypointované dialogy jako např. v Before Sunrise/Sunset/Midnight. Herecký výkon Ethana Hawke a Patricie Arquette (zdravím Alabamu) je super, stejně tak jako výkon hlavního představitele. Po dlouhé době film, u kterého jsem litoval, že už skončil.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Výborné historické drama s vražednou délkou snímku a s možná až moc sentimentálním pojetím.

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

I přes roztříštěnost děje kvůli mnoho dějovým liniím si myslím, že je tenhle díl z trilogie ten nejlepší. Především akční scény a neskutečně epická bitva o Helmův žleb patří mezi nejlepší věci, které můžeme nalézt v moderní kinematografii. Skvěle zvládnuté triky (Glum může vyprávět), hudba a herecké výkony doplňují už tak dokonalý zážitek.

plakát

Vyvolený (2000) 

Po prvním shlédnutí mi tento snímek nepřišel ničím výjimečným. Až poté, co mě kamarád donutil k druhému shlédnutí, jsem opravdu ocenil kvalitu tohoto snímku. Především práce s kamerou je geniální. Pomalé tempo, skvělá atmosféra, herecké výkony Bruce Willise a Samuela L, Jacksona, soundtrack a závěr. To jsou hlavní klady filmu. A teď už ani nevím, kde jsou ty zápory, co jsem před tím našel. Škoda, že Shyamalan už netočí stejné filmy.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Nápaditý svět plný fantazie. Wes svou kreativitu dotáhl na nový level, která se projevuje v každém záběru. Vytvořil zajímavé postavičky, které hrají zvláštní divadlo, které mě neskutečně baví.

plakát

Americká krása (1999) 

Snímek, ve kterém vám Kevin Spacey otevře oči a donutí přemýšlet o životě. Herecké výkony nemají chybu, ale to co předvádí Kevin je neuvěřitelné. Zásluhu má samozřejmě i skvělá, perfekcionistická režie Sama Mendesa, výborný scénář a skvělá hudba Thomase Newmana. Takhle vznikla citová záležitost.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

I kdybych použil všechny superlativa na světě, stejně by nevystihly tenhle filmový zážitek. Každá věta, dialog, scéna, záběr kamery je geniální. KULT jako hrom.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Film silný v jednotlivých scénách, ale jako celek něco postrádá. Zdánlivě jednoduchá myšlenka je zbytečně moc zamotá a v závěru až moc přehnaná. I tak se jedná o velmi zdařilý snímek plný fantazie.