Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (28)

plakát

Básník smutných tónů (2015) 

Dlouho jsem se těšil na příběh o Eminemovi jazzu. Miluji jazz, Chet Bakera mám taktéž rád a možná proto se mi film extra nelíbil. Souhlasím s ostatními, že Ethan to zahrál skvěle a feťácké období mu člověk skutečně věří. Nicméně se jedná spíš o film pojednávající o odvykačce, kde je spoustu zbytečných a hluchých scén, které do celkového příběhu moc nezapadají. Historickou nepřesnost ani nepočítám, na tu je člověk připraven předem. Na druhou stranu závěr byl parádní a hodnocení převažuje alespoň na průměr. A jedno plus se ještě najde - herec, co zahrál Milese Davise je chováním i vizáží neskutečně podobný tomu skutečnému. Nicméně pokud budete chtít vidět film o jazzu, daleko víc doporučuji tento kousek. https://www.csfd.cz/film/8854-kolem-pulnoci/komentare/

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) odpad!

Budou tu nějaký spoilery - "Davide, zkusíme natočit něco, co bude mít milionkrát debilnější konec než Dexter?" "Hele, nevím, to ani nejde, ne?" "Tak koukej." A já taky koukám. Nepatřím k všedním haterům, obecně nemám ve zvyku na něco nadávat jen proto, že je to v módě. Ale.. Deny chybí už jen knírek a německej přízvuk (chápu asociaci s Mad Kingem, ale stejně je to píčovina), na trůn sedne nejnudnější postava, která ani není schopná postavit se na vlastní nohy ("nic nechci, protože teď jsem tříoká vrána", ale po příjezdu "proč bych sem jinak jezdil, kdybych Vám všem nechtěl vládnout" - ok, my brain hurts), Jon si opět zabodne do Deny, teď za to ovšem půjde za zeď, která už není, ale to ničemu nevadí a.. A zbytek 90 % postav, co Vás celou dobu doprovázeli, jakoby neexistoval. Ne že by to člověka nějak mrzelo, poslední půl hodinu už je to stejně jen o čekání, kdy tahle brutální nuda končí. O nelogičnosti zbytku ani nemluvím. Konec byl vlastně už tak nudnej, že jsem hledal další věc, na co se dívat a tohle jsem jen po očku sledoval, jestli tam přece jen nebude nějaký překvapení. Nebylo.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Než se na tenhle film vypravíte, napadne vás samozřejmá otázka - vážně chci vidět něco, kde je hodina a půl záběr na jednoho fízla? Po skončení filmu je jasné, že opravdu chcete. Ač se to tedy zdá absurdní. Prvních pět minut je úsměvných, až vtipných. Taková ta severská humorně neortodoxní klasika. A vy se poměrně dobře bavíte než zavolá Iben, která má tak trochu problém. Od té doby se film zvrhává v perfektní drama, kdy je napětí na maximu. Jako důkaz bych uvedl to, že ve vypjatých chvílích, kdy je minuta ticha a sledujete záběr na hlavního hrdinu a jeho myšlenkové pochody, nikdo v kině nepojídá popcorn, nebaví se, nikdo si ani nedovolí zakašlat nebo se pohnout. Opravdu všichni drží hubu. A to jsem byl po pár letech na filmu, kde bylo prakticky vyprodáno. Až takovou sílu měla atmosféra jedné místnosti a pár zoufalých hovorů. Nemohu dát jinak než 5* i přes aspekt, že se děj dal po chvíli docela lehce předvídat. Už kvůli minimalismu a nenásilnosti s jakou to bylo natočené, je to pro mě jeden z nejlepších filmů minimálně za poslední rok.

plakát

My rádi jíme (1999) (pořad) odpad!

...a je to na vás vidět.

plakát

Ztráta paměti (2004) odpad!

Další hodnocení na csfd, které mě donutí prozkoumat, zda-li jsme všichni viděli stejný film. A jako vždy s hrůzou zjišťuji, že viděli. Scénář je originální asi jako vtipy o Chucku Norrisovi. Což by se dalo překousnout. Ale herecké výkony (především hlavního "hrdiny") ve mně vyvolávají pocit znepokojení a zmatenosti, takže půlku filmu přemýšlím, jestli se tím nesnaží něco parodovat. Prý ne.. Asi se v divácích snaží vyvolat dojem, že s amnézií přichází i snížení inteligenčního kvocientu o 50 bodů v lepším případě (tento to ale není). Dál ve mně pocit naprosté trapnosti vyvolávají ony "nečekané zvraty". Jak z telenovely, bohužel tady to čekáte a vždy víte co se dopředu stane. O hudbě je lepší se ani nezmiňovat. Konec filmu už jen okopíruje Butterfly Effect a hurá na titulky. Nakonec jsem si řikal, proč mi příjde, že je tento film natočen jako německé přiblblé seriály. Po rozkliknutí režie byly mé otázky víceméně zodpovězeny.

plakát

Sex ve městě (2008) odpad!

Zkrátit tak o 2 hodiny a bude to i možná koukatelné.

plakát

Rowan Atkinson živě (1992) (TV film) 

Některé scénky jsou sice slabší, ale ta v pekle je nepřekonatelná. "Křesťané se postaví tady. Obávám se, že Židé měli pravdu" Jen za to je ***** jasných.

plakát

Půlnoční vlak (2008) 

Rozhodně zajímavý nápad s veselým a překvapivým koncem. Ale jako horor to pro mě nefunguje. Létající oči či useknutí hlavy z vlastního pohledu jsou sice vcelku kreativní, originální a roztomilé efekty, jenže na tom to také končí. Největší plus filmu je rozhodně Vinnie Jones. I když za celou dobu řekne jediné slovo, často vás rozesměje. Takže kdo má rád krev, brutalitu a rád si zaznamenává průběh porcování těl, je pro něj tento film jako dělaný. Pro mě je to i na horor trochu prázdné...

plakát

2012 (2009) 

Roland Emmerich. Už to jméno Vám napoví, co můžete čekat. Rozhodně ne žádné překvapení. Klasický scénář, kdy se ze všech sviní, co po světě jsou, stanou hodní a obětaví lidé. Ale jen největší mizera opět mizerou zůstane. Zemře přes 6 miliard lidí. No a co, hlavní hrdina přece přežil, tak jásejme. Potěší jen radikální ubrání všech amerikánských a náboženských keců. Takže mínus filmu je velký počet štěstí a náhod, laciný sentiment, pár moralizujících řečí a také jeho délka. Plus je pouze pár vydařených vtipů a hlavně efekty, které jsou opravdu famózní. Bohužel téměř všechny je možno vidět v traileru.