Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl bych nazval jako takovou epizodou pro ty inteligentnější diváky. 13leté děti zřejmě nebudou nikdy schopné ji patřičně docenit. Celou sérii jsem se modlil, aby seriál nesklouzl ke klišoidnosti a nedospěl k naprosto ubohému, předvídatelnému a nekonečně trapnému konci, kde by se vlády společně chopila bloncka s všemi milovaným Džoníkem. Když jsem před zhlédnutím viděl naprosto propastně nízké průměrné hodnocení, které seriál pasovalo svojí kvalitou na úroveň Ulice a obdobných sraček, tak jsem se obával, že to výše zmíněným způsobem skončit muselo. Jsem obrovsky potěšen, že se tvůrci drželi osvědčené cestičky plné zvratů až do samotného závěru. Že se vlády nakonec ujal Brandon, to je samozřejmě na pováženou, protože si troufám tvrdit, že to byla postava, která byla po celou dobu většině diváků zcela lhostejná. Každopádně zcela to jako závěr akceptuji, protože to bylo do posledního okamžiku nepředvídatelné a ve výsledku musí každý soudný divák uznat, že to bylo i zcela logické. Celkově jsem s příběhem v této sérii spokojený a nehodlám hledat chyby, tam kde nejsou. Domnívám se, že jsou nespokojení jen ti diváci, kteří doufali v debilní konec jako z nějaké ubohé pohádky. Moje výtky bych v rámci tohoto dílu směřoval čistě pouze k několika nudnějším pasážím, které byly zejména v první polovině. Naprosto nesouhlasím s většinovým názorem, že by byla tato poslední série výrazně horší než ty předešlé. Jistý pokles kvality zaznamenat určitě šlo, ale nejednalo se o nic dramatického a tvůrci zakončili seriál velice důstojně a v pravý čas. Lepší 3 kousky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potvrzeno: Sibyla ze mě nebude. Tipovala jsem závěr trošku jiný, ale tvůrcům děkuji za několik překvapení a důstojný závěr jedné velké seriálové události. Mouchy prostě nehledám, jsem fanda a i přes výhrady k šesté a sedmé sérii, GOT budu vždy pokládat za vynikající záležitost. Diváci, kteří haní a procentuálně srážejí seriál vyloženě kvůli jinému příběhu, než jaký si sami ve svých hlavinkách vyprojektovali, kteří láteří, protože chtěli jiné mrtvé nebo jiné živé nebo jiné na trůnu, jiné pod trůnem a "před naší za naší.." se shazují sami. Jejich důvody jsou dětinské. A mě baví, že nebylo po jejich. Po mém také není, přesto oceňuji celkovou kvalitu posledního dílu, scénář, výpravu, režii, peckovního draka, nádherné kostýmy, hudbu, vizuální zpracování i výbornou atmosféru, které jsme se v závěru dočkali. Není na světě počin ten, který by se zalíbil všem. HOWGH! ;-) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha o epičnost dílu a příběhu, když bereme v úvahu všechny předchozí scénáristické faily v dílech této série, je neskutečně absurdní. Pokud někomu vadila nelogičnost předchozích dílů, tak tady si bude vrtat do mozku, vypichovat oči a propíchávat bubínky. Slátanina, jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to ukončit. Nuda, nuda, nuda, nuda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečnou epizodu mám za sebou a jejím největším přínosem bylo to, že už celé to trápení uzavřela. Pánové Benioff a Weiss se už podle mého opravdu trápili, a pokud ne, nebylo to poznat. Závěr seriálu se mi zdál být poněkud alibistický a dostal dění do bodu nula (královstvím vládne divný král, jeho pobočníkem je člověk, který jím být nechce, kdo byl na Zdi, je na Zdi- mimochodem, k čemu?, atd.) ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět nedám, neboť bych šla proti sobě. Ovšem po dvou katastrofálních fail epizodách (zastávejte si jich, jak je libo, avšak plytkost, děravost, zkratkovitost, nedotaženost i naprosto tupý scénář, jenž vkládal postavám do úst popel, místo ohně a ledu, kdy jsme se doslova ukájeli nad každičkou scénkou, poetičnost odvál severák), se nám nyní dostává hořkosladkého rozuzlení, jehož pachuť budeme s jistotou cítit při každé vzpomínce na Trůny. Uniklé scripty nelhaly, ač jsem jim nevěnovala mnoho pozornosti. Stále jsem totiž nevěřila, že by mohli celou tu letitou jízdu, vykonstruovaný děj do sebemenších detailů, natvrdo znásilnit. Všichni jsme si plně vědomi, že 6 dílů je sakra málo, je to znát. Překotné zvraty bijí vyloženě na naše mozkovny. Sám George R. R. Martin ale tvůrcům před lety sdělil osud ústředních postav, proto není zas tak nad čím láteřit...s Daenerys linkou však mohlo být naloženo uctivěji, o tom žádná. Nakonec konec dopadl důstojněji, než jsem čekala a snad jsem ani už nedoufala. Shakespearovský nádech s podmanivým hudebním doprovodem. Návrat na úplný začátek, leč proktnutý koncem, který věští nový, lepší, s lehkým úsměvem na rtech. Díky za dojemnou tečku v posledních minutách, jež ve mě bude rezonovat navždy. Díky za všechno. Freedom for a dragon, hail to the wolf. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama