Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

prvni pulka 4, druhá pulka 2 hvezdy. ZA DOBROTU NA ŽEBROTU, tak nejak bych to nazvala. Chudák John. a ted SPOILER, to že zabil Dany, ok, bylo to kdo z koho, jak to udělal, asi holt nemel jinou možnost a ona ho podcenila. Navic az takova magorka se z ni stat nemohla, ale jeji proslov byl hodný Hitlera, pěkný, je přesný, jak za často největšími lidskými katastrafami byl vlastně dobrý úmysl :) Rozhovor Tyriona s Johnem je nejlepší scéna .... ale že by se šedý červ udržel a nezabil Johna rovnou, to se mi fakt nechce věřit. A poslat Johna na noční hlídku ... jako cože, proč, neřekl šedý červ, že bude akceptovat rozhodnutí krále ...? K čemu tam ted ta noční hlídka je ... ?! Neměla byt zed uz davno zbořená?... Jako proč, k čemu ..... Naprosto chápu, když se Kita v nejakém rozhovoru ptali, jaké byly jeho první dojmy, když četl závěr scénáře, že jeho odpoved byla "DISSAPOINTED" Martine, Martine, prosim, napis uz tu knihu, at si spravime vsichni chut a naladu. Ach jo, tak dlouho jsme čekali, abychom se dočkali takového trapného konce, po téhle serii si asi všichni oddychneme, že už to skončilo. To už bych byla raději, kdyby se z Dany stala šílená královna, co vraždí ve jménu vyššího dobra. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné jak dothraků i unsullied stále přibývá navzdory všem posledním bitvám, ještě že to tak nedopadlo s draky, to by jich jinak bylo plné nebe a ztratili tak exkluzivitu. Pobavila mne banda nýmandů, která se objevila po xx dílech, člověk by i skoro zapomněl, že se tam ještě někde poflakujou. Kolem a kolem mohlo to být mnohem horší. ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět nedám, neboť bych šla proti sobě. Ovšem po dvou katastrofálních fail epizodách (zastávejte si jich, jak je libo, avšak plytkost, děravost, zkratkovitost, nedotaženost i naprosto tupý scénář, jenž vkládal postavám do úst popel, místo ohně a ledu, kdy jsme se doslova ukájeli nad každičkou scénkou, poetičnost odvál severák), se nám nyní dostává hořkosladkého rozuzlení, jehož pachuť budeme s jistotou cítit při každé vzpomínce na Trůny. Uniklé scripty nelhaly, ač jsem jim nevěnovala mnoho pozornosti. Stále jsem totiž nevěřila, že by mohli celou tu letitou jízdu, vykonstruovaný děj do sebemenších detailů, natvrdo znásilnit. Všichni jsme si plně vědomi, že 6 dílů je sakra málo, je to znát. Překotné zvraty bijí vyloženě na naše mozkovny. Sám George R. R. Martin ale tvůrcům před lety sdělil osud ústředních postav, proto není zas tak nad čím láteřit...s Daenerys linkou však mohlo být naloženo uctivěji, o tom žádná. Nakonec konec dopadl důstojněji, než jsem čekala a snad jsem ani už nedoufala. Shakespearovský nádech s podmanivým hudebním doprovodem. Návrat na úplný začátek, leč proktnutý koncem, který věští nový, lepší, s lehkým úsměvem na rtech. Díky za dojemnou tečku v posledních minutách, jež ve mě bude rezonovat navždy. Díky za všechno. Freedom for a dragon, hail to the wolf. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle tedy končí můj oblíbený seriál. Aneb na tohle jsme tedy čekali celých 8 let? Nikdy bych si nemyslel, že ohodnotím epizodu GoT odpadem a ani ne tak za to jak to dopadlo (i když do sebe opět půlka věcí ani nezapadala), ale celý díl byl neuvěřitelně nudný a odfláknutý. Nejzajímavější části tu má asi Tyrion, ale i tak episodu nezachraňuje. Asi ze všeho nejhorší bylo zasedání na téma ,,Nový vladař", což bylo tak béčkově zpracované, že jsem tomu ani nemohl uvěřit. Dále tvůrci zřejmě opět zapomněli, že armádu neposkvrněných už pozabíjeli v minulých dílech a rozhodli se armádu bez genitálií rozmnožit. Také jsem vůbec nepochopil, proč se drak rozhodl pomstít železnému křeslu namísto Jona a pak také neposkvrnění se z nějakého nepochopitelného důvodu rozhodli Jona ušetřit a to přestože jsme je před pouhými nekolika momenty viděli vraždit Lanisterské zajatce jen protože dýchali. Vrahovi jejich královny se zřejmě rozhodli dopřát pěkný zbytek života na severu. Prostě škoda slov. Jsem velice zklamaný. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si jistá, zda jsou s koncem spokojení všichni, ale do těch mi nic není není. Já spokojená byla. A pokud je vám to málo, zahřejte si ruku, skočte pod peřinu a uspokojte se samy. Všichni budou potom happy. I ty, kterým se konec nelíbil. Jenom teď nevím, zda to byla jenom sranda Úplně debilních zpráv, ale klidně bych uvěřila tomu, že je to pravda, a pár debilů by petici za konec seriálu a jeho přetočení podepsala. Uvidíme za rok. Takovej Michal C. Hall taky mohl o svých názorech na konec Dextera mluvit až po roce. Ale...nejsem si ale jistá, jestli zde někdo bude mít potřebu. Přestože mé srdce bolelo a něco bych udělala jinak, i tak postavy dostali přesně to, co bylo třeba a dostali se tam, kam celou dobu patřili a směřovali. SPOILER Mám pouze jedinou obavu z konce. Všechno skončilo až moc dokonale. Až moc perfektně. Až na Šedého červa, tomu jsem ten příslib nevěřila. Jestli nám chtěli tvůrci sdělit, že se teď léta bude čekat až tráva znovu zazelená, dítka vyrostou a zesílí, aby znovu přišla zima, a všechno se opakovalo, já tomu jsem schopná uvěřit. Protože mapou svět nekončí... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama